25 Nisan 2024

ORMEK KURSİYERLERİ DEPREMZEDELERE KIŞLIK KIYAFET DİKİYOR

  • PDF
Ordulu kadınlar depremzedeler için seferber oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (ORMEK) bir araya gelen kadınlar, depremzedeler için yün hırka, patik, atkı, bere gibi birçok kışlık kıyafet dikerek depremden etkilenen illere gönderiyor.
 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. 7’den 70’e tüm Türkiye yardıma koşarken herkes kendi imkânları doğrultusunda yardım gerçekleştiriyor.
 
Ordu’da da Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nda eğitim alan Giyim Kursu kursiyerleri depremzedeler için bir araya geldi. Kursa katılanların yanı sıra dışarıdan da gelen farklı yaşlarda birçok kadın, ORMEK kurslarında dikiş makinalarına geçerek özellikle depremden etkilenenler için ağırlıklı olarak kışlık kıyafet dikmeye başladı.
 
ORDULU KADINLAR: “ACILARINI PAYLAŞMAK, BİRAZ ISINMALARINI SAĞLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
 
Yaptıkları çalışmaları değerlendiren Ordulu kadınlar, depremzedelere kendi imkânları doğrultusunda yardım etmek amacıyla kışlık kıyafet diktiklerini belirtti. Tüm depremzedelerin acılarını paylaştıklarını aktaran kursiyerler, onların yaralarını sarmaya bir nebze de olsun katkıda bulunmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:
Kursiyer Altun Kurucu, “Deprem sonrası ORMEK’te hocamızın öncülüğünde hemen burada depremzedeler için kıyafet dikmeye başladık. Hocalarımızın gösterdikleri doğrultuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onlar büyük acı yaşıyor ama bizde burada onlar gibi aynı acıyı yaşıyoruz. Şuan kış olduğu için patik, şapka, eldiven dikiyoruz”
 
Kursiyer Gül Hüsem, “Bu büyük felaketin ardından bizler de elimizi taşın altına koyalım dedik ve ORMEK’te bu çalışmaları yapıyoruz. Hem bizler hem vatandaşlarımızın katkıları ile bu çalışmaları ilerletiyoruz. Aklınıza gelecek ne varsa burada onlar için üretim gerçekleştiriyoruz. Bizlere bu imkânı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve ORMEK’e çok teşekkür ediyoruz”
 
70 yaşındaki gönüllü Elmas Altıntaş, “Deprem itibari ile çok büyük yardımlar başladı. Allah herkesin niyetini kabul etsin. Bende burada elimden geldiğince arkadaşlarımıza yardım ediyorum. Bizde gerçekten burada çok rahatsız oluyoruz, yerimizde oturamıyoruz, yatamıyoruz. Allah yardımcıları olsun”
 
Kursiyer Hasibe Karakuş, “Felaketin ardından Büyükşehrimizin ORMEK kurslarında hemen çalışmaya başladık. Oradaki çocuklarımız için kışlık kumaşlardan kıyafetler dikmeye başladık. Elimizden geldiğince bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarla acılarını paylaşamayız belki ama onlara yardımcı olmaya, ısınmalarını sağlamaya çalışıyoruz”
 
Kursiyer Güler Ateş, “Yardım için buradayız. Taşınma sürecinde olmama rağmen işimi bırakıp buraya geldim. En küçük parçayı bile bir çocuğumuzu ısıtsın diye değerlendiriyoruz. Bize bu tür imkânları verenlere teşekkür ediyor, depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde