29 Mart 2024

FINVER’DE YENİ HASAT SEZONU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaklaşık 3 yıl önce başlattığı FINVER (Fındık Verimliliği) Projesi’nde yeni hasat sezonu için hazırlıklar başladı.
 
Uygulanmaya başladığı günden bu yana fındık üreticileri tarafından oldukça ilgi gören ve geçen yılda olduğu gibi bu sezonda da büyük başarı yakalanan FINVER Projesi’nde yeni hasat sezonu öncesi hazırlıklar yapılıyor. Üreticilerden 5 yıllığına kiralanan bahçelerde, bakım, besleme, ilaçlama, gübreleme, kireçleme, dip sürgünü ve bordo bulamacı çalışmaları yapılıyor.
 
3 YILDA BÜYÜK BAŞARI
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş tarafından yürütülen projede özellikle il dışında bulunan vatandaşlardan 5 yıllığına kiralanan bahçelerde ziraat mühendisleri tarafından A’dan Z’ye bakım yapılarak fındıkta verim artırılıyor.
3 yıl önce dönümde ortalama 50 ile 70 kg arası ürün elde edilirken FINVER ile 110 kg ürün elde edilmeye başlanan bahçelerde gelecek sezon için de yüksek kalite ve verimlilikte fındıkların üretilebilmesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı.
 
500 DEKAR ALANDA BAKIM YAPILIYOR
 
Toplamda 500 dekar alanda çalışma yürüten ekipler, ziraat mühendisleri eşliğinde bakım çalışmaları için bahçelere girdi. Dal kesiminden sürgün alımına ve bahçe temizliğine kadar A’dan Z’ye bakımı yapılan bahçeler yeni sezona hazır hale getiriliyor.
 
1280 KİŞİ YENİ HASAT SEZONU İÇİN KAYIT YAPTIRDI
 
Öte yandan başarılı geçen sezon sonrası ilginin daha da arttığı FINVER Projesi’nde yeni sezonda bu projeden yararlanmak isteyen 1280 kişi FINVER Danışma Hattı’nı arayarak kayıt yaptırdı. Projeden yararlanmak isteyen bahçe sahipleri 0 542 150 04 52 FINVER danışma hattını arayarak bilgi alabilirler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde