05 Mayıs 2024

FINDIK TABAN FİYATI 1 MAYISTA EN AZ 4 DOLAR OLARAK AÇIKLANMALI

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi; fındık fiyatının 1 Mayısta açıklanmasını istedi.

14 Mayıs seçimleri öncesi fiyatın açıklanmasını isteyen Feyzi; “Taban fiyat en az 4 dolar olmalıdır” dedi.

“Öncelikle 14 Mayıs seçimlerinin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Kavgasız, gürültüsüz ötekileştirmeden bir seçim geçirilmesini temenni ediyorum. Her iki ittifaktan da onların mensuplarından da nefret dilini kullanmamalarını, ötekileştirme dilini kullanmamalarını tavsiye ediyorum.”

“Rahmetli Muhsin başkanımın çok kıymetli bir konuşmasını gündeme getirmek istiyorum. Rahmetli diyor ki, “ey vatandaşlarım; biz siyasetçilerinin kavgasına ortak olmayın, bizler tabanda sizleri kavga ettirir ondan sonra çeker Ankara’ya gider, siz amcanızın oğluyla ettiğiniz kavgayla kalırsınız sakın bizim yüzümüzden kavga etmeyin” diyor.

“Ben rahmetlinin bu sözünün çok dikkate alınmasını, siyaset yüzünden kimsenin birbirinin kalbini kırmaması gerektiğini, herkesin fikirlerine saygı duyulması, hakaret dilinin asla kullanılmaması gerektiğini söylerim. 14 Mayıstan sonrada gönül ilişkilerinin devam edeceği siyasetin her şey olmadığı ve buna göre hareket edilmesi siyasilerden şahsım adına talep ediyorum.”

“Benim kendim de edindiğim misyonlardan dolayı; bizim bölgemizin en önemli ürünü fındıktır. Fındık Karadeniz için ev demek, aş demek, iş demek, düğün demek, çocuklar için başak demek, harçlık demek, okullara giderken kıyafet demek, önlük demek, kalem-silgi demek, o yüzden bölgemizin ekonomik namusu demektir.”

“Cumhur ittifakı EYT’lilerin sorunlarını çözdü. Birçok sorun bu ülkede seçim dönemlerinde çözülmeye çalışılıyor. En düşük emekli aylıkları düzeltildi. Bu düzenlemeler çok kıymetli şeyler ama bunlar seçim döneminde taahhüt edilmiş yapılmış yerine getirilmiş hizmetler.“

“Karadeniz bölge halkını da bu konuda unutmamak gerek. 2023 yılı fındığının önümüzdeki yılın fındığının 1 Mayısta hak ettiği fiyattan açıklanmasını istiyorum. Her iki ittifaktan da şahsım kurumum ve bölge halkım adına taban fiyat açıklanmasını talep ediyorum. Bölge halkının fındığının erkenden fiyatının bu seçim vesilesiyle 4 dolardan aşağıya olmamak kaydıyla açıklanmasından yanayım.”

“ Ali Feyzi; “Fındık bizim için kahverengi altındır.” Dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde