28 Mart 2024

”ALGI DEĞİL OLGULARLA İŞ YAPIYORUZ”

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 2. birleşimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2022 mali yılına ait Bütçe Kesin Hesabı görüşülerek meclis tarafından kabul edildi. 2022 mali yılına ait Bütçe Kesin Hesabı çok yüksek bir gerçekleşme oranı ile yüzde 96 oldu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de meclis üyeleri ve kamuoyuna çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
“SEÇİLEN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM”
 
14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Güler, seçilen adaylara teşekkürlerini iletti. Ordu’nun sorunsuz centilmen bir seçim süreci yaşadığını aktaran Başkan Güler, “Bir seçim dönemi geçirdik. Seçimler demokrasinin şölenleridir. Ordu’muza yakışır şekilde herhangi bir olay olmadan bütün partiler centilmence seçim dönemini atlattılar. Her ne kadar mazbatalarını almasalar da seçilen arkadaşları tebrik ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de 15 gün sonra tekrar yapılacak. Onda da güzel sonuçlar bekliyoruz. Ordu’muz güzel bir sınav verdi. Hayırlı olsun” dedi.
 
“ORDU’YU NEREDEN ALDIK NEREYE GETİRDİK BAĞIMSIZ KURULUŞLARA RAPORLATIYORUZ”
 
Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Güler, yapılan tüm çalışmaların da bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesi için çalışma başlattığını söyledi.
 
Çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizen Başkan Güler, “Bizde belediye olarak örnek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Serbest bölgemiz hayırlı olsun. Yıllardır yaptığımız çalışmalar sonuçlarını verdi. Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir tesisi Karadeniz ekonomisine Türkiye’ye kazandırdı. Hayırlı uğurlu olsun. Ordu flaş bir deparla fotofinişi göğüsledi. Dünyadaki belediyecilikteki ölçümler nasıl yapılıyorsa onun kriterlerine göre çalışmalar başlattım. Ordu’yu 2019’da nereden aldık ve nereye getirdik. Uzmanlarla çalışma yaptırıyoruz. Henüz sonuç belli olmasa da ilk sonuçlar çok olumlu çıktı. 
Ordu’muz TR90 düzeyinde diğer illerde görülmeyen bir uygulama başarısına imza attığını gösteriyor. Bu da aldığımız noktadan geldiğimiz noktaya objektif dünya kriterleriyle Ordu’muzdaki gelişmeyi gösteriyor. Nihai rapor çıkınca sizinle paylaşacağım” diye konuştu.
 
“ALGI DEĞİL OLGULARLA İŞ YAPIYORUZ”
 
Algı değil olgularla iş yaptıklarını ve eser siyasetine ağırlık verdiklerini vurgulayan Başkan Güler, “Algı olgudan daha önemli diyoruz. Fakat biz algıyı pek beceremiyoruz. Biz algıdan vazgeçtik ve işi yapalım milletin takdirine bıraktık. Şu an süratli bir şekilde eser siyasetine ağırlık verdik. Bu da zaten gözüküyor. Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçtik. İmardan para kazanalım, yer kıymetlensin, bekleyelim yok. Yapmak istediğimiz şey üretim. Başta tarım, turizm, teknoloji ve ticaret projesini başlattık. Bizim ekonomi biraz daha çağdaş bir proje o da yeşil ekonomi. Ortalığı kirletmeden tarıma bitkiye ağırlık veren bir ekonomi. Rusya Ukrayna savaşından sonra burası en güçlü bölge olacak. Biz laflarla değil rakamlarla çalışıyoruz. İşlerimizi kendi mühendislerimizle kendi makinalarımızla yapıyoruz. Müteahhitlerin kullandığı baksları Ordu’da üretiyoruz. Ekonomi de Ordu’da kalmış oluyor” şeklinde konuştu.
 
“MELET’TE 140 MİLYON TL’LİK ALANI SATIN ALDIK”
 
Melet’te yapılan çalışmalarla ilgili bir müjde de veren Başkan Güler, alan için yapılan ihalenin sonuçlandığını vurguladı. Başkan Güler, “Şu anda biz büyük bir ihaleye girdik. Melet’teki en büyük alanın ihalesine girdik ve satın aldık. O da hayırlı olsun. Yaklaşık 140 milyon TL para ödedik. Bu belediyemizin gücünü gösteriyor. İş çeşitliliği açısından sayılı belediyelerden birisiyiz” açıklamasında bulundu.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2022 MALİ YILI BÜTÇESİNİN GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 96 OLDU
 
Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 11 gündem maddesi karara bağlanırken 1 madde ise komisyona havale edildi. 
 
Gündem maddelerinden bir tanesi ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2022 mali yılına ait Bütçe Kesin Hesabı görüşülerek meclis tarafından kabul edilmesi oldu. 2022 mali yılına ait Bütçe Kesin Hesabı çok yüksek bir gerçekleşme oranı ile yüzde 96 oldu.
 
“4 YILDA ORDU’YA GÜNCEL DEĞERİ 10 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK”
 
Bütçe Kesin Hesabı üzerine konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gerçekleşme oranının çok yüksek olduğunu belirtti.
 
4 yılda Ordu’ya yaptıklarının güncel değerinin 10 milyar TL olduğunun da altını çizen Başkan Güler, “Bütçe gerçekleşme oranı çok yüksek. Gerçekten diğer belediyelerde çok olmayan bir durum. Yani biz aldığımız parayı çok çalışarak yatırımlara çeviriyoruz. Bu doğrultuda 4 yılda yapmış olduğumuz yatırımların yaklaşık güncel değeri ise 10 milyar TL. Bu hepimizin başarısı. Ordu’muza bu bütçelerin üzerinde katkı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nı 13 Haziran Salı günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde