02 Mayıs 2024

Vali Erol, Fatsa OSB’yi Ziyaret Etti

  • PDF
Vali Muammer Erol, Fatsa Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, Müteşebbis Heyet ile bir araya geldi.
 
Ziyarette, Fatsa OSB Müdürü Olgun Topkaya tarafından bir sunum yapılarak, Fatsa OSB’nin kuruluşundan bugüne kadarki gelişim süreci hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi verildi.
 
Fatsa OSB’nin 2001 yılında, 500 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu, genişleme çalışmalarıyla birlikte 1.435 dönüme çıkarıldığını söyleyen Olgun Topkaya, Fatsa OSB’de halihazırda 8.100 kişinin istihdam edildiğini ve yapılan üretimden 71 ülkeye ihracat yapıldığını ifade etti.
 
Müteşebbis Heyeti oluşturan iş insanlarının karşılaştığı sorun, sıkıntı ve taleplerini de dinleyen Vali Erol, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri için iş insanlarından AR-GE çalışmalarına ağırlık vermelerini istedi.
 
Vali Muammer Erol, toplantı sonrasında, Fatsa OSB’de faaliyet ve üretim yapan Lider Bentonit, MCL Bentonit, Teos Nakış Baskı Tekstil, Misa Kalıp, Maya Sera Balık Ağı Fabrikası, Beydemir Tekstil, Aydın Kontrplak, FGA Tekstil, Erateks işletmelerini ziyaret etti.
 
İşletme sahiplerinden yapılan üretim ve istihdam hakkında bilgi alan Vali Muammer Erol, ”Fatsa OSB’de üretim yapan sanayi kuruluşlarımızdan bazılarını ziyaret ederek, yakından tanımaya çalıştık. İşletmelerimizin gelişmesi, büyümesi ve adını duyurması çok önemlidir. 
 
Fatsa OSB’de kurulan 9 işletmede yöremizde çıkarılan bentonit madeninin işlenmesi ve mamül ürün olarak ihraç edilmesi çok değerlidir. Valilik olarak değerli iş insanlarımızın her zaman yanındayız” diye konuştu.
Vali Muammer Erol’un Fatsa OSB ziyareti programına, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa OSB Müdürü Olgun Topkaya eşlik etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde