03 Mayıs 2024

MiNiK ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGiSi AŞILANDI

  • PDF
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü okullara giderek küçük çocuklara hayvan sevgisinin önemini anlattı.
  Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim ve ekibi Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulunda birinci sınıflara önce hayvanlar ve hayvan sevgisi hakkında teorik bilgiler verdi. Veteriner Biçim daha sonra öğrencilerle birlikte peçete rulosuna şerbet üzerine yem yapıştırdı ve daha sonra yine çocuklarla birlikte kuşların karnını doyurması için yemleri ağaca astı. Ekipler ayrıca çocuklarla birlikte ağaçlara kuş kafesleri de astı
.
“TEK İSTEDİĞİMİZ HAYVAN SEVGİSİNİN GÜNDEN GÜNE ARTMASI”
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle  ilçede bulunan okullarda çocuklarla bir araya gelerek onlara hayvan sevgisini, hayvanlar hakkında bilinmeyen yönleri konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Tüm çocuklara hayvan sevgisine aşılamak istiyoruz. Yaptığımız farkındalıklarla geri dönüşlerimiz çok güzel oldu. Tek istediğimiz onların da bir canlı olduğunu, üzülebileceğini, sevilebileceğini aynı insan gibi acı çekebileceğine bilsinler. O nedenle onları korusunlar kollasınlar ve sevsinler. Tek istediğimiz hayvan sevgisinin günden güne artması. Biliyoruz ki ağaç yaş iken eğilir sözünden yola çıkarak küçükken verilebilecek bir sevgi  ileride hayvan sevgisi almayan insanlar belli bir yaştan sonra buna maruz kalsalar da etkilenmiyor. Biz de çocuklara hayvanları sevdirmek onlardan korkmamalarını sağlamak nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatmak için buradayız. Hayvanlarla ilgili bilgileri vermek onların da çok hoşuna gitti.” dedi.
  Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim ve ekibi Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulundaki etkinliklerinin ardından Minik Kalpler Anaokulu ve Bahçeşehir Koleji’ne giderek öğrencilere hayvanlarla ilgili program yaptılar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde