02 Mayıs 2024

FATSA’YA ÖMÜRLÜK YATIRIM

  • PDF
Ordu’nun en büyük nüfuslu ilçelerinden biri olan Fatsa, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile alt ve üstyapısını yeniliyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde 2019 yılında başlayan yatırım seferberliği hızla devam ediyor. Özellikle alt ve üstyapıda yapılan rekor çalışmalarla 19 ilçenin sorunları bir bir çözüme kavuşuyor. Bu kapsamda Fatsa ilçesinde de çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol ve su sorunu ilçede en aza indirerek ömürlük yatırımları hayata geçirdi.
 
195 BİN METRE İÇME SUYU, 
37 BİN METRE 
KANALİZASYON HATTI
 
Vatandaşların temiz ve sağlıklı suya ulaşımı için Fatsa ilçesinde çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen yaklaşık 195 bin 299 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması, 8 adet içme suyu deposu, 1 adet içme suyu arıtma tesisi inşa etti.
 
37 bin 850 metre kanalizasyon hattı çalışması yapan OSKİ ekipleri, 2 adette su alma yapısını inşa etti. Öte yandan ekipler yeni su kaynakları için 9 adet sondaj çalışması yaparak, suyu içme suyu deposu vasıtasıyla şebekeye aktarmaya başladı.
 
209 KİLOMETRE ASFALT VE BETON YOL
Aynı zamanda kırsal mahalleleri başta olmak üzere ilçe merkezinde de önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu asfalt ve betonla buluştu.
Bu kapsamda Fatsa’da 2019 yılından bu yana 209 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere emülsiyon (sathi asfalt) kaplama ve beton yol çalışması yapılırken 17,24 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.
 
Yine bu süre içerisinde 33 bin 647 metre yağmursuyu hattı, 24 bin 102 metreküp taş duvar ile 96 bin 858 metreküp kaldırım çalışmaları tamamlanarak hizmete alındı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde