02 Mayıs 2024

TMO’YA FINDIK SATMAMA ÇAĞRISI YAPTI

  • PDF
Başkan Feyzi piyasalarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı;
İçinde bulunduğumuz 2023 yılı Fındık Sezonuna girmeden önce Dalda yoğun görünen fındık neticesinde Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) , Türkiye Fındık Rekoltesini 830.000 Ton açıklamış, akabinde Tarım Bakanlığımız vasıtasıyla İl Tarım Müdürlüklerimizin yaptığı Rekolte çalışmalarının sonrasında Ülkemiz Fındık Rekoltesi 717,930 Ton olarak açıklanmıştır.
 
Fakat, mart ayında beklenmeyen kar yağışı, akabinde mayıs ve haziran ayında aşırı derecede yağan yağış , sonrasında Bölgemizi İstila eden Kahverengi Kokarca Böceği Fındık Sektörünün tüm taraflarını yanıltmış 2023 yılı Fındık Rekoltesinin 500.000 Ton Civarında olduğu herkesçe anlaşılmıştır.
Ağustos ayında Fındık mahsulümüzdeki Rekolte azlığını ilk Üreticilerimiz keşfetmiş, Üretim miktarı az olan ürününe sahip çıkmış ve ihtiyacı kadarını pazara indirmiştir.
Biz her zaman şuna vurgu yaptı.
 
‘’ ÜRÜNÜN SAHİBİDE ONA SAHİP ÇIKACAKDA ÜRETİCİDİR’’ 
 
2023 yılında Üreticilerimizde, Bölgemiz İş adamları da yatırımlarını farklı yerlere yapmaktansa Fındığı tercih ettiler. Ürününe sahip çıkan Üretici ve Ülkemizin ekonomik istihdamına katkı sağlayan iş adamlarımızın evlerinde rahat uyumaları için Toprak Mahsulleri Ofisimizin elinde bulundurduğu Fındığı 2024 Nisan ayı sonuna kadar satmayacağını açıklaması gerekmektedir.
Fındığımızın Başına her on yılda bir afet gelmiştir. 1994-2004-2014 yıllarını unutmamak gerekir. 
Toprak mahsulleri ofisinin 2024 yılı Fındık Mahsulünü dalda görmeden herhangi bir satış açıklaması yapmaması gerekmektedir.
 
PEKİ ÜRETİCİLER VE BİZLER NEDEN TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİNİN 2024 NİSAN AYINA KADAR SATIŞ YAPMAMASINI İSTİYORUZ.
 
2023 YILINDA BÖLGEMİZİ İSTİLA EDEN KAHVERANGİ KOKARCA BÖCEĞİNİN 2024 YILI FINDIK SEZONUNDA MAHSULÜMÜZE NE KADAR ZARAR VERECEĞİNİ BİLMİYORUZ. 2024 YILINDA FINDIK ÜRETİMİNDE EN DÜŞÜK REKOLTEYİ GÖREBİLİRİZ. DEVLETİMİZİN TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ELİNDE BULUNDURDUĞU FINDIĞI EMNİYET SİBOBU OLARAK KULLANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİZ.
 
Bölgemiz Üreticileri ve Fındığa yatırım yapan İş adamlarımız adına 2024 yılı Mahsulümüzü dalda görmeden Toprak Mahsulleri Ofisimizin Fındık Satışı yapmaması gerektiğini Bölgemiz Milletvekillerinden , Sayın Tarım Bakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz ederim.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde