13 Mayıs 2024

“Üreticiler Toprak Analizi Yaptırmaya Özen Göstermelidir”

  • PDF

toprak18-9-2013Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı Toprak – Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı Ziraat Mühendislerinden Aslıhan KÜÇÜK; Üreticilerin bahçesinde ki topraktan numune getirerek laboratuvar bünyesinde toprak analizi yaptırabileceklerini belirtti.

Laboratuvarın kurulma amacının, toprağın bakımı ve kullanımı hakkında üreticiyi bilgilendirmek olduğunu belirten Aslıhan KÜÇÜK: “Analizlerimizin amacı toprakta eksik olan maddeleri tespit edip bu doğrultuda üreticiyi bilinçlendirmektir. Laboratuvarımızda; toprakta ki makro ve mikro bitki elementlerini tespit edebilecek son sistem cihazlarımız var. Çiftçilerimizin getireceği toprağın analizini yapıp içerisinde ki elementlere bakacağız. Tahlil sonuçlarına göre toprağa uygun gübrenin ne ölçüde kullanılması gerektiği konusunda üreticimizi bilgilendireceğiz. Ayrıca laboratuvarımızda toprağın yanı sıra sulama suyu ve bitki analizleri de yapacağız” diye konuştu.

Üreticinin toprağı gübreleme konusunda fazla bilinçli olmadığını belirten Aslıhan KÜÇÜK : “Topraktan ve mahsulden daha çok verim alınmasını sağlamak ve bunun için üreticiyi bilgilendirmek ziraat odası olarak başlıca görevimizdir. Bu labaratuvarda yapılan toprak analizleri sonucuna göre çiftçilerimizi daha çok bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle çiftçilerimizin üretim düzeyinde bilgi birikiminin artacağını düşünüyoruz. Zaten danışman arkadaşlarımız köylere giderek toprak tahlilinin faydalarını anlatıyorlar. Daha kaliteli ve randımanlı ürün elde etmek isteyen bütün çiftçilerimizi toprak analizlerini yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde