14 Mayıs 2024

Okul Servisi Araçları Trafik Ve Zabıta Ekipleri Tarafından Denetlendi

  • PDF

serv18-9-2013Fatsa'da, 2013 – 2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa süre kala okul servis araçları trafik ve zabıta ekiplerince denetlendi. Dumlupınar İlköğretim Okulu önünde trafik ve zabıta ekipleri, 18 okul servis aracını kontrol ederek eksikleri konusunda bildirildi. 
Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını denetleyen Fatsa Trafik Şube Müdürlüğü ve Fatsa Belediyesi Zabıta ekipleri standartlara uygun olmayan araçlara vize vermeyecek. Fatsa Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyacak olan 18 servis aracını tek tek inceleyen ekipler araçlarda, okul taşıtı levhası, 'DUR' işaretinin frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayenesi, aracın 12 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özelliklerinin arandığını bildirildi.
Servis şoförlerine denetimler sonrasında Fatsa Trafik Şube Müdürlüğünce sözlü olarak uyarılar yapılarak hiçbir şekilde eksiklere göz yumulmayacağını söylendi.
Trafik Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan uyarının devamında, "Araçların ve şoförlerin evrak üzerinde eksiklerini tamamlamaları yeterli değildir. Aynı zamanda servis şoförleri, trafik kurallarına uyma açısından diğer sürücülere örnek olmalıdır. Özellikle ayakta bir öğrenci dahi taşımamaları gerektiği gibi öğrencilerin araç camlarından sarkmalarına izin verilmemeliler. Ayrıca yaptığımız denetimlerin sonucunda bazı araçların sigortalarının olmadığı, okul taşıtı yazısı ve logosu bulunmadığı, koltuklarda emniyet kemerleri eksikliği olduğu, kapıların 'DUR' levhasına bağlı olmadığı gibi tespitler yapılmış olup, bu eksiklerin en kısa süre giderilmesi için gün verilmiştir. Eksikleri olan servis şoförleri 25 Eylül tarihine kadar bu eksikliklerini gidermek zorundalar aksi takdirde servis yapmaları için verilmesi gerek izinler verilmeyecektir. Ayrıca her servis şoförü, çocukların kendilerine emanet olduğunu unutmamalıdır" denildi.srvis18-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde