14 Mayıs 2024

Fatsa Kızılay Başkanı Erdi Şevketoğulları: “ Kurban Vekaletlerinizi Türk Kızılayına Verebilirsiniz”

  • PDF

erdi18-9-2013Türk Kızılay’ı ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla kurban vekalet bedellerini açıkladı.

2013 Kurban Vekalet Bedelinin yurt içi 575 TL, yurt dışı 300 TL olduğunu belirten Fatsa Kızılay Başkanı Erdi Şevketoğulları; herkesin kurban vekaletlerini gönül rahatlığıya Türk Kızılayına verebileceğini belirtti.

Kurbanlıkların islami şartlara uygun olarak kesildiğini belirten Erdi Şevketoğulları: “Kesimler din görevlileri tarafından yapılıp, tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler ise noter huzurunda gerçekleştiriliyor” dedi.

Kurban etlerinin Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konservelendiğini belirten Erdi Şevketoğulları: “Türk Kızılayının gelenekselleşen uygulaması ile vekaleti alınan kurbanlarımız kurallara uygun olarak kesiliyor ve amacına uygun konserveleniyor. Yılın belirli zamanlarında ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Böylelikle ihtiyaç sahiplerinin sofralarıda bereketle doluyor” dedi.

Açıklamalarına devam eden Şevketoğulları: “Ayrıca Türk Kızılayın’a yurt dışı içinde kurban vekaleti verebilir, bu kurban bayramında dilerseniz sınırların ötesinde ki mazlumlarada ulaşabilirsiniz. Yaptığınız yardımları Somali, Etiyopya, Kenya gibi ülkelerde ki ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilirsiniz” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde