14 Mayıs 2024

Hak Kazanan Üreticilere Makine Ve Ekipman Desteği Sağlandı

  • PDF

tar18-9-2013Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programında 2013 yılı Makine Ekipman Dağıtımı yapıldı. Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde gerçekleşen programa Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelik, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Jdm. Bnb. Halit Gülten, Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen, Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, Fatsa Mal Müdürü Ömer Sezgün ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

2013 yılı içerisinde Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuru yaparak hak kazanan üreticilere; 60 adet el traktörü, 154 adet motorlu tırpanı, 4 adet dal parçalama makinesi, 1 adet pülverizatör, 3 adet arıcılık ekipmanı,1 adet toprak frezesi olmak üzere toplam 224 adet makine ve ekipman hibe desteği verildi. Bu uygulamayla üreticilere, 330 bin 947 TL hibe desteği sağlanmış oldu. Düzenlenen programda konuşan Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun, "Çiftlerimiz için gerekli makine ekipman dağıtımı programı için buradayız. Karadeniz bölgesi tarımın zor yapıldığı bölgelerin başında yer alıyor. Bu amaçla çiftçilerimizi desteklemek, onların işlerini hafifletmek ve maliyetlerini azaltmak için kurum olarak bizlerde elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 50-60 makine desteği verirken bu sayı her yıl daha da artıyor. Bugünde çiftçilerimize 224 adet makine ve ekipman desteği sağlıyoruz" dedi.

"Dünya'da tarımsal alanda 7.sırada, Avrupa'da 1. Sıradayız. Ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimizde de tarım en büyük geçim kaynağımızdır" diyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam: "İstihdamda, ihracatta ve ülkelerin gelişmişliğinde tarım gelişmiş bir aktördür. Tarımsız bir milletin gelişmesi mümkün değildir. Tarımsız bir hayatın olması mümkün değildir. Ülkemiz son yıllarda tarımda büyük gelişmeler sağladı. Dünya'da tarımsal alanda 7.sırada Avrupa'da 1. sıradayız. Önemli destekler sağlayarak çiftçilere katkılar sağlanıyor hedefler doğrultusunda. İlimiz genelinde fındık tarımı yapılmaktadır ve ülkemizde büyük bir paya sahiptir. İlimizin en önemli geçim kaynağıdır fındık. Milli ürünümüz fındıktır. Bu ürünün % 70'ini bölgemizde gerçekleştirmektedir. Ülkemize önemli derecede döviz getiren bir üründür fındık. Çiftçilerimize her konuda destek vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda da bu makine ve ekipman desteğini kendilerini sağlıyoruz" diye konuştu.

"Bugün 224 üreticimize hibe kapsamında makinelerni dağıtıyoruz. Türkiye'de fındık denilince Karadeniz öncelikle Ordu ve Fatsa gelmektedir" diyen Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca da yaptığı konuşmada: "Bölgemiz coğrafî konumu bakımından engebeli olduğu için her zaman devlet olarak çiftçilerimizin yanında olmaktayız. Ülkemizdeki tarımla alakalı her konuda çiftçilerimize gerekli makine ve ekipman desteği sağlıyoruz. 224 üreticimize hibe kapsamında makineleri dağıtıyoruz. İnsan var oldukça gıda ve tarım var olacaktır. Fındık bu bölgenin ana geçim kaynağı ve yanında ek olarak kivi, arıcılık ve kesme çiçekçilik alanında gelişmeler var. Bölgemiz gerçekten verimli. Bu hibelerle çiftçilerimiz ayakta kalmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından üreticilere verilmek üzere hazırlanan 60 adet el traktörü, 154 adet motorlu tırpanı, 4 adet dal parçalama makinesi, 1 adet pülverizatör, 3 adet arıcılık ekipmanı,1 adet toprak frezesi olmak üzere toplam 224 adet makine ve ekipmanın dağıtımı yapıldı.tarm18-9-2013trm18-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde