14 Mayıs 2024

Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÖZGEN: “ Laboratuvarımız Karadeniz Bölgesinde Tek”

  • PDF

zraat oda18-9-2013Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen; Toprak – Bitki ve Sulama Suyu laboratuvarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetemize yaptığı açıklamada, laboratuvarın bu ay sonunda faliyete geçeceğini belirten Mehmet ÖZGEN: “Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı Toprak – Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Dosyamızı bakanlığa gönderdik. Bu ayın 24’ünde bakanlıktan gelinip incelemelerde bulunulacak.Bu incelemeden sonra Allah’ın izniyle işletme ruhsatımızı alıp; ay sonunda laboratuvarımıza görkemli bir açılış yapacağız” dedi

Laboratuvarın kurulma amacının, öncelik olarak toprak analizlerini yapmak olduğunu belirten Mehmet ÖZGEN: “Bu yaptığımız toprak analizleri sonucunda, üreticilerimize toprağın içindeki eksik olan element ve mineraller hakkında bilgi verip; bahçesinde ne kadar gübre kullanması hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanın sıra bitki ve sulama suyu analizi de yapacağız” diye konuştu.

Labaratuvarın Karadeniz bölgesinde tek olduğunu söyleyen Özgen: “ Fatsa’mıza 1000 dönüm arazi üzerinde 200 metrekare son sistem cihazlarla birlikte en büyük labaratuvarı kurduk. Hedefimiz; yılda 5 bin analiz yapmaktır. Diğer il ve ilçelerimizden gelen analizleri de kabul ederek, laboratuvarımızda ciddi ve kapsamlı çalışmalar yapacağız” diyerek konuşmasına sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde