13 Mayıs 2024

Levent İNANIR: “Bu Sinema Filmiyle Yöremizin Tanınmasına Ön Ayak Olacağız”

  • PDF

levent18-9-2013Haber: Emre ESER

“ŞİP ŞAK ANADOLU” isimli sinema filminin çekimleri pazartesi günü Dolunay Otel’de başladı.

Tamamı Ordu ili ve İlçelerinde çekilecek olan komedi filminin başrol oyuncularından Levent İNANIR gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“YÖREMİZİN TANINMASINA ÖN AYAK OLACAĞIZ”

Bu filmin, yöremizin tanınması ve güzelliklerinin keşfedilmesi için ön ayak olacağını belirten Levent İNANIR: “Bu öykü tamamen bizim yöremizde yaşayan insanların hayat hikayelerini anlatıyor. Ben bu filmi birtür modern Hacivat – Karagöz hikayesi olarak betimliyorum. Yöremizde çok samimi ve candan insanlar vardır ama sürekli birbiriyle çatışır ve şakalaşırlar. Bu film yöre insanlarımızın yaşam tarzını ve kişiklerini anlatan bir yapıt olacak. Hikayemizin içerisinde ise yöremizi çok güzel betimleyip; Türkiye’ye; Ordu’muzu, Fatsa’mızı, Korgan’nımızı ve diğer ilçelerimizi tanıtmış olacağız” dedi.

“SİNEMA ETKİLİ BİR GÖRSEL”

Sinemanın sihirli ve büyük bir resim olduğunu belirten Levent İnanır: “ Sinema çok etkili ve kalıcı bir görseldir. Şip Şak Anadolu Filmiyle; bölgemizin güzelliklerini herkese anlatıp, merak konusu uyandıracağız. Böylelikle insanların bizim yöremize ilgisini çekip, burada iç ve dış turizmi canlandırmaya çalışacağız. Bunu da Şip Şak Anadolu Filmiyle başaracağız.

Yıllarca Kadir İnanır’ın isminin önüne Fatsalı diye yazıldı ve Türkiye, Fatsa’yı siyasetin dışında Kadir İnanırla tanıdı. Şuanda yöremizi resim olarak tanıtmakta bana nasip oldu. Bu sayede memleketimize bir hizmet getirmenin mutluluğu içerisindeyim. İnşallah bizden sonra başka ekiplerde gelir , yöremizde filmler ve diziler çekerler, bizde bunun öncüsü olmuş oluruz” diye konuştu.

“KALİTELİ EKİPLE ÇALIŞIYORUZ”

Herşeyiyle dört dörtlük ve kaliteli bir iş ortaya koyacaklarını belirten Levent İnanır: “Fatsa, Korgan, Kumru ve Ordu’da gerçekleştireceğimiz çekimlerimiz yaklaşık 4,5 hafta kadar sürecek. Çekimler bittikten sonra; Ocak, Şubat ayı gibide filmimiz gösterime girecektir. Oyuncu kadromuz başta olmak üzere yönetmen, yapımcı kadromuz ve çekim ekibimiz çok kaliteli. Ekip kaliteli olduğu için ortaya çıkacak işte kaliteli olacak.

Cengiz Küçükayvaz, Ece Can, Gökçe Özyol, Numan Çakır gibi daha birçok kaliteli ve tanınmış oyuncularımızın yanı sıra Fatsalı bir kardeşimiz İbrahim Çapkın’da filmde rol alacak. Ayrıca Ordu Şehir Tiyatrosun’da oynayan arkadaşlarımızdan da destek alacağız”

“FATSA’DA SOSYAL AKTİVİTELER ÇOĞALMALIDIR”

Sanat gelişmezse toplumun gelişmeyeceğini söyleyen Levent İnanır: “Türkiye’nin hiçbiryerinde sinema ve tiyatroyu yeterli görmüyorum. Sanat biraz çelişkili bir iş. Sanatın mesajı derindir ve anlamlıdır. Yöremizde sanata ve sosyal etkinliklere gösterilen ilgi çok az . Fakat tek sevindirici olan Ordu’muzda 100 yıldır Şehir Tiyatrosu’nun olmasıdır. 1982 yılında Fatsa’da skeçler yazıp, tiyatrolar gösterime sunmuştum. İngilizce yarışmaları yapmıştım. Futbol ve satranç turnavaları düzenlemiştim. Kısacası Fatsa’nın sosyal aktivite bakımından gelişmesi için çok faaliyetler yapmıştım. Fakat daha sonra İstanbula dönmek zorundaydım. Daha sonra ki süreçte Fatsa’da bu tarz etkinliklerin olmadığını gördüm. Şuanda Fatsa bu tarz konularda çok eksik. Gençlerin ve eğitimcilerin bu konunun üzerine düşmesi gereklidir. Gençler teşvik edilmelidir. Gençlere olanak sağlanmalıdır. Şuanda İsmail ÇAMAŞ; Fatsa’dan İstanbul’dan dönmüş olan çok aydın bir fikirdir. Bu tarz aydın fikileri yerel yönetimler tarafından desteklemelidir ve Fatsa’mıza yakışır etkinlikler insanlara arz edilmelidir. Bu tarz aydın insaların fikirlerinden yaralanılıp gençlerin önü açılmalıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.leve18-9-2013lvent18-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde