14 Mayıs 2024

Besi Ahırına 40 bin lira ceza kesildi

  • PDF

cza25-9-2013Fatsa’nın Düğünlük Köyünde besi ahırına 40 bin lira ceza kesildi.

Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından yol kenarına hayvan atığının sızması ve bunun da çevre kirliliği yaratması sebebiyle kesilen ceza karşısında ilgili şahıs İrfan Şensoy böyle bir cezanın kesilmesi karşısında şok olduğunu söyledi.

Daha öncesinde hiçbir ikazın yapılmadığını iddia eden İrfan Şensoy; “Geçtiğimiz günlerde elime ulaşan bir belgede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 40 TL.’lik cezaya çarptırıldığımı gördüm. Ne yapmışım da bu cezayı almışım. İnanın halen şoktayım. Zaten ahırımdaki hayvanlarım 40 bin TL. etmiyor. Hatta aradan 10 yıl geçse bile bu hayvanlar bana bu parayı kazandırmaz. Nasıl bir cezadır ki bu kadar yüksek olabilir. Bütün köylerde çoğu evin altında hayvan beslenmekte. Şimdi tüm ahırlara ceza mı kesilecek? Bizi bu konuda kimse aydınlatmıyor.” dedi.

Ben 35 yıldır hayvancılık yapmaktayım diyen İrfan Şensoy, “Bu zamana kadar bu tarz hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Yeni kanuna göre artık ceza yazılacakmış. Fakat bu yeni kanundan hiç kimsenin haberi yok. Asıl önemli olan bana uyarıda bulunulmamasıdır. Milletvekilleri bu kanunları köylüye ceza yazılsın diye mi çıkarıyorlar. Bunu merak ediyorum. Bu milletvekilleri köylülerden nasıl oy isteyecekler” dedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazıda:

“Denetim Bulguları:

Müdürlüğümüz elemanlarınca Fatsa İlçesi Düğünlük Köyünde İrfan Şensoy’a ait olan ahır ve etrafında yapılan incelemede, tesiste hayvancılık faaliyetinin yapıldığı, tesisten çıkan hayvan atıklarının hiçbir tedbir alınmadan etrafta bulunan araziye akıtıldığı, buradan da yol kenarına aktığı fotoğraflarla tarafımızca tespit edilmiş olup iş bu tutanak mahallinde imza altına alınmıştır.” Bilgileri yer almakta.

Oysa konunun muhatabı İrfan Şensoy; “bu tutanak önceden bana tebliğ edilmedi ve hiçbir uyarıda bulunulmadı” diyerek mağdur olduğunu beyan etti.ceza25-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde