14 Mayıs 2024

Balıkçılığın Kalbi Fatsa’da Atacak Yerebasmaz Kardeşler İkinci Büyük Yatırımı Yaptı

  • PDF

efe25-9-2013AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan iki yeni işletmenin açılışını yaptı.

Efe Gıda ve Zaman Gıda isimli işyerleri soğuk hava depolama tesisi olarak hizmet verecekler.

Soğuk Hava Depolama iştetmesi ilk olarak Arda Gıda isimli, Yerebasmaz Kardeşler tarafından yapılırken, aynı kardeşler ikinci ve büyük bir yatırımı yaparak balıkçılığın kalbinin Fatsa’da atacağının sinyallerini vermiş oldular.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Fonunun (TKDK) katkılarıyla hizmete giren Efe Su Ürünleri ve Zaman Su Ürünleri’nin açılışına İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in yanı sıra Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Tarım İl Müdürü Musa Sağlam, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Tarım Bakanlığı Müşaviri Kutsi Yerebasmaz, Fatsa Deniz Bilimleri Dekanı Prof.Dr.İsmet Balık, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

“YATIRIM İÇİN FATSA OSB ÖNEMLİ BİR FIRSAT” 
Açılışta ilk konuşmayı yapan TKDK Ordu İl Koordinatörü Veli Akın kurum olarak tarım ve kırsal kalkınma alanlarında hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, “Fatsa’da açılışında bulunduğumuz işletmelerle birlikte Aralık sonuna kadar 17 işletmemizin açılışını da yapacağız. Kurulan işletmeler sayesinde Fatsa’nın balık alanında alan, satan ve işleten bir merkez olacağını tahmin ediyorum. Çünkü Organize Sanayi bunun için önemli fırsattır. Organize Sanayi’nin daha da büyütülmesi sayesinde çok ciddi bir ekonomik potansiyel oluşacaktır.” dedi.

“İMKAN VE KAYNAK VAR”
Konuşmasında Avrupa Birliği ile ortak hareket eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme fonuna (TKDK)  ilimize desteklerinden teşekkür eden AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, “Ülkemizde oluşturulan değişik imkanlar ve kaynaklarla insanımıza verilen farklı ufuklar ve vizyonlarla Türkiye’mizin farklı açılardan kalkınması için büyük bir hamlenin yaşandığı yılları hep birlikte görmekteyiz. TKDK ilk kurulduğu yıllarda çalışmalarını dar alanda yürütürken 2013 yılında Ordu ilimizin de içinde bulunduğu 42 vilayete ulaşarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ülemizde kaynaklar vardır, ihtiyaçlar da vardır ama bizim ülkemizde kaynaklarla ihtiyaçları buluşturacak biraz anlayış değişikliğine ihtiyaç varıdır. Bugün bu anlayışı değiştiren iki firmamız Efe grubunu ve Zaman grubunu bugün hizmete açıyoruz. Ağırlıklı olarak deniz ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için oluşturulan bu tesis inanıyorum ki, benzerlerine göre farklı standartlarda farklı kalitede yapılmış bir tesistir. Ve örnek bir tesistir. Bundan sonraki yapılacak tesisler bu tesiskleri geçme yarışında olacaktır. Kaynak vardır, yeter ki yatırımcılar ben düzgün iş yapacağım desin” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından işletmenin açılış kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildi.
İç İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin açılışı gerçekleştirdikten sonra işletmeyi gezerken eksi 30 derece olan soğuk hava deposu olan bölüme ilk önce basın mensuplarının girmesini istedi. Basın mensuplarının eksi 30 derece olan depoya girmelerinden sonra protokol mensupları da aynı yere girerek 2-3 dakika burada kalmaya çalıştılar.
İşletmenin gezilmesinin ardından daha sonra davetlilere hamsi pilavı ve de hamsi buğlaması ikram edildi.
İç İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin buradaki açılışın ardından yine TKDK tarafından desteklenerek hizmete giren Zaman Su Ürünlerinin açılışını gerçekleştirdiler.efe-25-9-2013efeh25-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde