14 Mayıs 2024

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN: “Partimiz fitne çıkartmak amaçlı sokak dedikodularıyla asla hareket etmez”

  • PDF

bskan25-9-2013Haber : Emre ESER

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazetemize özel, verdiği röportajda “Bizim partimiz fitne çıkartmak amaçlı sokak dedikodularıyla asla hareket etmez” diye konuştu.

Bizim aday seçilmemizde en büyük etken kamuoyu görüşüdür diyen Başkan Anlayan; “Partimize aday adaylığı başvuru süreci resmi olarak 21 Ekimde başlayacaktır. Bu süreç içerisinde partimiz kamuoyu anketleri yapacak, parti teşkilatlarımıza danışılacak, milletvekillerimizle istişare edilecek ve AK Partinin adayı belirlenecek” dedi.

Yerel seçim sürecini değerlendiren ve 3. Dönem için aday adayı olduğunu açıklayan Hüseyin Anlayan: “Ben zaten 10 yıldır Fatsa’nın Belediye Başkanıyım. 30 Mart 2014 tarihine kadar resmi olarak görevim devam edecektir. Sayın Başbakanımız, 3 dönemle siyaseti tamamlamayı öngörürken; 3. Dönemi ustalık dönemi olarak ifade ediyor. Bizde bu ekibin parçası olarak, Fatsa’da 3. Dönemi yani ustalık dönemini yapmaya talibiz. Partimizin yetkili organları ve Başbakanımızın taktiri ile kamuoyu anketlerine de bakarak parti adayımız belirlenecektir. Biz sadece bu işe talip olduğumuzu ifade ediyoruz. Dolayısıyla 3. Dönem için aday adayı olduğumu buradan ifade ediyorum.

Tabi ki bunun bir başlangıç süreci var. Herkes partimizden aday adayı olabilir. Partimize aday adaylığı başvuru süreci de resmi olarak 21 Ekimde başlayacaktır. Bu süreç içerisinde partimiz kamuoyu anketleri yapacak, parti teşkilatlarımıza danışılacak, milletvekillerimizle istişare edilecek ve Ak partinin adayı belirlenecek. Bu istişareler sonunda kim daha çok öne çıkıyorsa, kiminle seçim kazanılacaksa o aday olacaktır. Her kim diyorsa ki şu aday olacak bu aday olacak diye; bilin ki bu bir sokak dedikodusudur. Bizim partimiz fitne amaçlı konuşulan sokak dedikodularına itibar etmeyecektir. Partimiz sokaktaki dedikodulara itibar etmez demiştim ama benim bu söylemim çarpıtılarak kamuoyuna sunuldu. Şu bilinsin ki sokakta ki vatandaşımızın kanaati ve fikirleri bizim için çok önemlidir. Ben vatandaşlarımızdan şunu istiyorum; sokak dedikodularına itibar etmesinler. Bizim partimiz fitne çıkartmak amaçlı sokak dedikodularıyla asla hareket etmez” dedi.

“Hakkımızda Asılsız İddialarda Bulunanlarla Yargı Önünde Hesaplaşacağız”

Bir süre önce belediyeden haksız kazanç elde edildiği yönünde açıklamalar yapıldı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

“Geçen seçimlerde hakkımda şu yolsuzluğu yaptı, bu yanlışlığı yaptı diye bir sürü iddiada bulundular. Seçimler bitti bir tane dosya yargıya intikal etti. Onda da suç unsuru olmadığı için soruşturma açılmadı. Çünkü bunu siyasi malzeme olarak kullanmaya çalıştılar. Biz hiçbir zaman bilerek hata yapmayız. Fakat usul hataları yapmış olabiliriz. Ama asla yapılmayan bir iş için para ödemedik. Bizim bütün yaptığımız işler açık ihaleye çıkar ve en uygun fiyatı verene iş verilir. Her şey hukuki çerçevede yapılır. Yapılan işi yanlış yapıldı diyebilirsiniz ama hukuki olmadığını iddia ediyorsanız gidip savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız. Şöyle hata yaptı, böyle hata yaptı demek kimseye bir şey kazandırmaz. Zaten bu tür afaki konuşanlarla yargıda hesaplaşacağız. Bir süre önce hakkımda asılsız iddiada bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Soruşturma sonunda haklı bulunursam ilgili şahıslar hakkında tazminat davası açacağım. Hukuka güveniyorum. Asılsız İddia sahipleriyle yargıda hesaplaşacağız”

“İmkanımız El Verdiği Sürece Sonuna Kadar Borçlanmaya Devam Edeceğim”

Son günlerde belediyenin borçları ile ilgili çeşitli yorumlar yapılmakta. Belediyemizin çok yüksek bir borcu olduğu iddia edilmekte; bu konuda neler söyleyeceksiniz?

“ Ben buradan soruyorum. Belediyenin borçlanmasını bahane edenler, borçlanmayı yanlış bulanlar, Allah muhafaza yarın öbür gün olası göreve geldiklerinde o zaman borçlanmayacaklar mı ? Vatandaş hizmet talep ettiğinde biz bu hizmeti yapamıyoruz mu diyecekler.

2004 yılında seçildim ve 2005 yılında hazine, belediyenin tüm kurumlara olan borcunu açıkladı. O gün itibariyle hazine tarafından 25 trilyon borç yapılandırıldı ve ben halen o borcu ödemekteyim. Ama ben hiçbir zaman bizim çok borcumuz var, biz bu yüzden hizmet veremiyoruz demedik. Borç bir mazeret aracı değildir. Bu makamda kimse mazeret üretemez. Biz borcumuzu kimseden gizlemiyoruz. İmkanımız elverdiği sürece de borçlanmaya devam edeceğim. Biz ödeyemeyeceğimiz krediyi almayız. Zaten bankalar ödeyemeyecek durumda olsak bu kredileri bize vermezler. Bizim borcumuzu ödeyebilecek gücümüzde var imkanımız da var. Kimse bu konuda terettüte düşmesin.

“Bu proje geri durdurulamaz, durduranın başına yıkılır”

“Cumhuriyet meydanı projemiz şuan istimlak davası açıldığı için mahkemesi devam ediyor. Pazarlıkta anlaşamadık. Dava sonunda istimlak komisyonu kararını verdiği an meydan çalışmalarımız hızla başlayacaktır. Cumhuriyet Meydanı Projesinin geriye kalma şansı yoktur. Cumhuriyet Meydanı Projesi Fatsa’nın en önemli projesidir. Bu proje durdurulamaz, durduranın başına yıkılır”

“Asfalt şantiyemizin kapasitesini sonuna kadar kullanıyoruz”

İlçemizde ki asfalt şantiyesi çalışmayıp; asfaltın özel sektörden satın alındığına dair söylentiler var bu konuda neler söyleyeceksiniz?

“Bunu söyleyenler asfalt şantiyesine gelip görsünler. Birlikte o tozun altına girelim. Asfaltı yutsunlar ve çalıştığını görsünler.

Biz bu yıl kendi tesisimizin üzerinde asfalt planladığımız için; dışarıdan da asfalt satın alıyoruz. 2 katı daha fazla asfalt yapmak için hem kendi tesisimizde maksimum düzeyde üretim yapıyoruz. Geri kalanını da dışardan uygun fiyata satın alıyoruz. Bu asfaltı da piyasa fiyatından değil; kendi mal ettiğimiz fiyattan satın alıyoruz. Biz şartları zorlayarak kendi asfalt şantiyemizin kapasitesini sonuna kadar kullanıyoruz. Geri kalan ihtiyacımızı da makul fiyatlardan satın alıyoruz. Asfalt yaparken söktüğümüz parkeleri de okul bahçeleri, cami bahçeleri, mezarlık işleri gibi alanlara verip kimsenin şahsına vermiyoruz. Yani kamunun ortak kullandığı alanlara tahsis ediyoruz.”

“Fatsa’da Büyük Bir Cami’ye İhtiyaç Var”

Başkan Anlayan son günlerde gündem de olan cami tartışmasıyla ilgili sorumuza: ”Fatsa’da büyük bir cami yapmak 10 yıldan bu yana hayalimde olan bir şeydi. Ancak bu camiye uygun bir yer bulamıyorduk. Şuan Kent Parkı diye adlandırdığımız 210 dönümlük Harikalar Diyarı projemiz içerisine bu camiyi yapma kararı aldık. Bu arazi içerinde 10 dönümlük alanı cami için tahsis ettik. Buraya da ilçemizi sembolize edebilecek; mimari güzelliği ve estetik dokusuyla Selahattin Cami tarzında proje uygulayacağız. Yapılacak olan camiye hem ulaşım rahatlıkla sağlanabilecek; hem de geniş kitlelerin bu camiden faydalanabilmeleri sağlanacaktır. Çünkü ilçemizde çok kalabalık cenaze namazı katılımlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ortabüyük Cami 500 m2. O yüzden cenaze namazlarında çeşitli camilerden gelecek cemaat beklenmektedir. Şehir merkezi anlayışını Ortabüyük cami ve Cumhuriyet Meydanı anlayışından çıkarmak lazım. Kaldı ki Fatsa’mızda böyle büyük bir camiye ihtiyaç olduğu ve bununda kamuoyu tarafından talep edildiği bilinmektedir. Bu vesile ile Harikalar Diyarı projemizin içerisinde vatandaşlarımızın bu talebine cevap vermiş olacağız. Planladığımız cami 5 Bin kişilik bir cami olacaktır. Cemaati nereden bulacaksınız diye de soranlar oluyor. Bu soruyu soranlar camiye bile gitmeyen insanlardır” diye cevap verdi.

“Madem ki Fatsa da büyük bir camiye ihtiyaç vardı. O zaman şuanda mevcut bulunan Otopark, Ulusal bir market ve ulusal bir kafeteryanın bulunduğu binayı yaptınız. Ve devamında Sakarya İ.Ö.O’nun yıkılmış inşaatının yerine neden büyük bir camii ve park yapmadınız” sorumuza ise, “Bu teklifi kamuoyunda tartıştık. Sakarya Okulu öğrenci velileri kesinlikle okulun yeniden buraya yapılması konusunda ciddi baskılar ve tepkiler gösterdiler. Bizde bu tepkiler karşısında vatandaşlarımızın taleplerine önem verip cami ve park yerine okul yapılmasına karar verdik” dedi.

“Şehir yeni bir bulvara kavuşacak”

“Hükümet Konağı projemiz çalışmalarına başlamış durumda. Burada çok önemli bir ayrıntıyı dillendirmemiz gerekiyor. Hükümet Konağı önünden giden yolu bilmektesiniz. Bu yol Hacı Hulusi Baba Camiine iki taraflı gidişli, gelişli bir bulvar oluşturacak. Hatta şehire ikinci giriş ortaya çıkacak. Böylelikle şehir yeni bir giriş bulvarına kavuşacak.

Harikalar Diyarı projesinin Ankara’dan örnek alındığını belirten Anlayan; “Bu projenin aynısı şu an Ankara’da yapılmak üzeredir. İçerisinde göletlerin olup kayıkların gezdiği, çay bahçelerinin ve restoranların bulunacağı bir proje olacaktır. İz yaklaşık 15 aydır buranaı altyapı çalışmalarını gerçekleştirmekteyiz. İnsanlarımız bu projenin değerini ve güzelliğini üst yapıya geçtiğimizde göreceklerdir. Projenin altyapısı için iki trilyon üzerinde kaynak kullandık. Yıl sonuna kadar altyapıyı tamamlayıp yılbaşından sonra da üst yapıya geçmeyi planlıyoruz”

“50 yıl su ihtiyacına cevap verecek”

“Ciddi bir su projesi hazırlığı içindeyiz. Bu proje Fatsa’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Proje Hisarbey Projesi olarak adlandırılıyor. O bölgede yapılan HES projesine dahil değil. Belediye ve DSİ ortaklaşa gerçekleştireceği bu proje aynı zamanda enerji üretecek.”

“Beş yıl içinde tamamı bitecek”

“Doğalgaz altyapı çalışmaları hangi aşamada” sorumuza; “Doğalgaz şehir içi dağıtım şebekesi resmen başladı ve 5 yıl içinde tamamı bitecek. Ama ufak tefek aksamalar oluyor. Bu aksamaları tahmin ettiğimiz için şirketle çok sıkı protokoller yaptık. Bizim şartlarımıza uymadıklarında durdurma yetkimizi koyduk şartlarımıza. Birde ceza uygulama yetkisi koyduk. Şu anda şirketin çalışmalarını durdurduk. Çünkü ağır aksak çalışıyorlar, şartlarımıza uygun davranmıyorlar. Biz hızlı çalışacaksınız dedik, firma düzensiz çalıştı. Seri çalışamıyorlar. Hat Dolunay Mahallesi ve Devlet Hastanesine kadar hat gelmiştir. Bu durum Fatsa, gazı 5 yıl sonra kullanacak anlamına gelmiyor. Hat geçen alanlarda gaz kullanıma sunulacaktır.”

“Fatsa sosyal faaliyetler noktasında Ordu’nun en etkin ilçesidir”

Fatsa’nın sosyal faaliyetler konusunda hangi düzeyde olduğu sorumuzu cevaplandıran Anlayan: “ Biz herkesin faydalanıp etkinlik yapacağı mekanları ve alt yapıyı hazırladık. Şehirlerde belediyeler kendi alt yapısı yoksa etkinlikleri kendileri yapmaktadır. Fatsa’da Kültür Sarayıyla bölgenin en etkin sosyal faaliyetler yaşadığı şehir olduk. Kültür Sarayı açılalı 2 yıl oldu ve burada 2 Binin üzerinde program gerçekleştirilmiştir. Bunların en az yarısı, müzik , tiyatro ve benzeri etkinliklerdir. Biz bunların hepsine destek veriyoruz. Bunları okullar, sivil toplum örgütleri, amatör müzik grupları yapıyor. Stat konseri yapmıyoruz. Çünkü Başbakanımızın bize talimatı var. Stat konseri yapmak sizin işiniz değil diye. Biz bu paraları buraya zayi etmiyoruz ve önceliğimiz olan çalışmalara harcıyoruz” diye konuştu.baskan25-9-2013baskan-25-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde