14 Mayıs 2024

Organize Sanayi’nin 1000 Dönüm Daha Büyümesi Görüşüldü

  • PDF

vli2-10-2013Ordu Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin 1000 dönüm daha büyümesi ile ilgili bir istişare toplantısı yapıldı.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin başkanlık ettiği toplantıda Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun Topkaya’da hazır bulundu.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi toplantı sonrası yaptığı açıklamada Organize Sanayi Bölgemizin genişleme alanı ile ilgili istişare görüşme yaptıklarını belirterek, “Buradaki alt yapı çalışmalarıyla ilgili yazışmalar yapmak üzere ilgili kurumlarımıza talimatlar verdik. Alt yapı çalışmalarının ardından Organize Sanayi Bölgesi alanımızın tekrar imara açılması ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Organize Sanayi Bölgemizin daha geniş bir şekilde Fatsa’mıza hizmet eder hale getirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bugünkü gündemimiz bu konu üzerindeydi” dedi.

“Valimize Hassasiyetinden Ve Duyarlılığından Dolayı Teşekkür Ediyorum”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’da gerçekleşen toplantı ile alakalı bir açıklama yaptı. Süreci değerlendirme adına bir istişare toplantısı yaptıklarını ifade eden Başkan Anlayan, “Daha öncede kamuoyu ile paylaştığımız gibi Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin 1000 dönüm daha genişlemesi kararını almıştık. Çünkü şu andaki mevcut Organize Sanayimiz dolmuş durumda. Şu anda burada 2 bin 500’e yakın çalışan insan var. Fiilen üretim yapan çalışan 23 tane fabrikamız var, inşaatı devam eden 5 tane fabrikamız ve tahsisini yaptığımız inşaat aşamasına gelmiş bir tanede projemiz var. Yeni ve çok ciddi taleplerde var, çok daha büyük yatırım yapacak talepler de var. Bundan sonraki süreçte yeni talepleri karşılayıp bölgemizdeki sanayinin gelişmesine daha büyük katkı sağlayıp mevcut 500 dönümlük Organize Sanayinin 1000 dönüm daha büyütülüp 1500 dönüme çıkarılması kararı alındı.1000 dönümlük alanında alt yapı çalışmaları plan çalışmaları ile alakalı süreç devam ediyor. Bu bağlamda ilgili kurumlardan uygun görüşlerin alınma süreci var. Şu anda Sanayi Bakanlığımızdan ön oluru almıştık. İlgili kurumlardan da uygun görüşleri almaya devam ediyoruz. Alan büyük proje büyük, yatırım büyük, işin mutlaka teknik ve hukuki anlamda takip edilmesi gerekiyor. Bu süreci hızlandırmak adına sayın Valimiz sağ olsun ilgili müdürlüklerle görüşmeler yaparak süreci aksatmayacak şekilde ve hızlandırmak adına bir takım görüşeler yaptı. Ben sayın Valimize hassasiyetinden ve duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hizmet ve yatırım yapabilmek adına çok heyecanlı pratik birisi. Çözüm üretebilecek bir yapıya sahip. Sayın Valimiz başkanlığında kaymakamlığımız ticaret odamız ve özel idaremiz ve biz bu çalışmayı ortaklaşa yapıyoruz. İnşallah Fatsa’mıza 1000 dönüm daha alan kazandırarak Organize Sanayimizin büyümesini sağlayarak Fatsa’mızı ve bölgeyi sanayi anlamında çok ciddi geliştirecek temeller atıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.vali2-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde