14 Mayıs 2024

Yeni Atanan Aday Öğretmenlere “ Uyum Eğitimi “ Semineri Verildi

  • PDF

uyum2-10-2013İlçemizde 12-14 Eylül tarihleri arasında Fatsa Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Konferans Salonunda yeni atanan öğretmenler için “Uyum Eğitimi” semineri düzenlendi.

10 Eylül 2013 tarihinde mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin atandıkları yerlerde karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik şartların olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilmesi ve mesleğe daha bilinçli, umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin başlangıcında destekleyici bir uyum eğitimi verilmesi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından planlanmış, ilçemizdeki “Uyum Eğitimi” semineri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla Yiğit ve Ercan Uçak, Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Ömer Yahşiİ, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ali Yazgı ve Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı M. Latif Bayram tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ nın açılış konuşması ile başlayan seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı göreve yeni atanan aday öğretmenlere İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Kurumsal Yapısı, İş ve İşlemleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Uyum Eğitimi seminerine aday öğretmenlerle tanışarak başlayan Müdür Avcı kutsal bir göreve atandıklarını ifade ederek çalışma hayatları boyunca bunu aklından çıkarmamalarını söyledi. Öğretmenlere sorunları olduğunda kapısının her zaman açık olduğunu, her zaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yanına rahatça gelebileceklerini, onlara elinden gelen yardımı yapacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışma sisteminden bahseden Müdür Avcı, tecrübelerini paylaşarak mesleki bilgiler verdi. “Verilen görevi zamanında yapın. Sizlere çok büyük görev düşüyor. Ecdadımızı, geçmişimizi öğrencilere siz anlatın. Çocukları evlerinde ziyaret edin. Evdeki çalışma ortamlarını görün. Onlara sevgiyle kendi çocuklarınız gibi yaklaşın.

Aday öğretmenlere asıl görevlerinin iyi insan, iyi vatandaş, ahlaklı ve vatanını milletini seven bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Müdür Avcı, konuşmasını “Hepinize bu kutsal mesleğin hayırlı olmasını diliyor yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum” diyerek bitirdi.uym2-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde