14 Mayıs 2024

Bolaman Irmağındaki Bu Çalışma Örnek Olacak

  • PDF

blm2-10-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Bolaman Irmağında DSİ tarafından yapımına başlanan taş duvar ve sonrasında yapılacak olan yeşil alan çalışmasının örnek bir çalışma olacağını söyledi.
Bolaman Irmağı’nda DSİ ekibinin yaptığı çalışmayı inceledikten sonra bir açıklama yapan Fatsa Belediye başkanı Hüseyin Anlayan daha önce burada bir tahkimat çalışmasının bağladığını kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, “O günden bugüne ciddi manada hazırlık devam etti. Burada ırmağın temizliği bittikten sonra iki tarafın taş duvar şeklinde DSİ tarafından programa aldırmıştık. Şimdi bu çalışmanın birinci etabı olan taş duvarın temel taşlarının dizilmesi aşamasındayız. Çok yoğun bir şekilde çalışma devam ediyor. Taşlarımız burada hazır durumda. İki tane makine mesai merhumu gözetmeksizin çalışmasına devam ediyor. Şu anda topuk oluşturuyor daha sonra üzerine beton dökülerek beton üzerine de karayolu kotuna kadar taş duvar olacak ve taş duvarlar hem burada hem de karşı tarafta olacak” dedi.
Hem Irmak Islah Edilecek Hem De Yeşil Alan Kazandırılacak
Burada iki amacın olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bir tanesi ırmağı ıslah etmek yani sel taşkını riskini azaltmak için bu düzenlemeyi yapmak. İkincisi bunu siyaseten de takip ederek DSİ tarafından hayata geçirdik. Bu taş duvardan sonra yol ile ırmak arasındaki alan boydan boya yeşil alan olarak düzenlenecek. Irmağın iki tarafı yol boyunca yeşil alan olacak. Burada hem yürüyüş yolu hem de vatandaşlarımızın oturup dinlenebileceği bir yeşil alan ortaya çıkmış olacak. Dolayısıyla Elekçi Irmağındaki benzer çalışma Bolaman ırmağında da hayata geçecek. Fatsa şehrimizin arka tarafında 6 tane ilçemiz var. Çamaş, Çatalpınar, Aybastı Kabataş’ın yanı sıra Gürgentepe Gölköy’ün de ciddi bir kısmı Fatsa’mıza geliyor. 6 tane ilçemizin şehir girişi olan bu güzergahı da güzelleştirmek istiyoruz. Bir nevi çevre düzenlemesi de burada örnek olarak hayata geçecek. Ben bu çalışmamızın Fatsa’mıza bir defa daha hayırlı olmasını diliyorum. DSİ’nin burayı taş duvar olarak programa almasında bizim hemşerimiz sayılır artık Orman ve Su Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum. İçişleri eski Bakanımız Ordu Milletvekilimiz Sayın İdris Naim Şahin’in de bu çalışmanın programa alınmasında çok ciddi katkıları var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.bolm2-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde