14 Mayıs 2024

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Birol TUTKAN’dan Atatürk Büstü’nün yeni yeri ile ilgili soru önergesi

  • PDF

birol2-10-2013Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Birol Tutkan, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. CHP'li meclis üyesi Tutkan'ın Atatürk büstü ve Hükümet Konağı meydan düzenlemesi hakkında verdiği soru önergesi şöyle:

Sayı   : 2013 / 05 Tarih: 30 / 09 / 2013

Konu : Atatürk Büstü hk.

BELEDİYE   BAŞKANLIĞINA

FATSA        

ATATÜRK BÜSTÜ VE HÜKÜMET KONAĞI MEYDAN DÜZENLEMESİ HAKKINDA   SORU ÖNERGESİ

            Fatsa Belediyesi tarafından Hükümet Konağı Meydan düzenlemesi çalışmalarına yakın zamanda başlanmıştır. Daha önce Kaymakamlık Makamı giriş kapısına yakın bir yerde bulunan Atatürk Büstü'nün, yeni düzenleme ile Samsun asfaltı kenarında bulunan ve meydana yakın olan oto galeri yanında bir yere nakledileceği bilgisinin, sorumlu bir belediye yetkilisi tarafından dile getirildiğine dair halk arasında konuşmalar olmaktadır.

Sayın Başkan,

Meydan düzenlenmesi ve Atatürk Büstü'nün yeni yerinin belirlenmesi ile ilgili olarak;

1- Hükümet Konağı Meydan'ının yeniden düzenlenmesi konusunda başta İlçe Kaymakamlığı olmak üzere,aynı meydanı kullanan Fatsa Adliyesi'nin ve kentimizde bulunan demokratik kitle örgütlerinin görüşlerine başvurulmuş mudur?

2- Meydanın yeni düzeni ile ilgili bir proje yarışması yapılmış mıdır? Yapıldıysa seçici kurul kimlerden oluşmuştur? Yapılmadıysa meydanın yeniden bu şekilde düzenlenmesine ve Atatürk Büstü'nün yeni yerinin neresi olacağına dair kararı, kim yada kimler vermiştir ?

3-   Atatürk Büstü'nün yeni yeri konusunda yukarıda anlatılanlar doğru mudur? Doğru değilse büstün yeni yeri neresi olacaktır ?

4- Eğer söylenenler doğru ise, Bağımsız ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Büyük Önder Atatürk'ün büstü için bu büyük alanda daha merkezi bir yer bulunamamış mıdır? Kentimizde, okullar hariç bu büstün dışında, halka açık alanda bulunan başka bir Atatürk büstü yoktur ve bu nedenle de konu önemlidir. Daha da önemlisi, Atatürk'ün şahsına ve manevi mirasına hepimizin göstermesi gereken saygıdır. Asfaltın kenarına konacak olan büst Atatürk'ün manevi şahsına katkı sağlamayacağı gibi değerli halkımızın vicdanında da rahatsızlık yaratacaktır. Ayrıca ulusal bayram ve tarihi günlerde, Atatürk Büstü önünde yapılacak çelenk koyma törenleri de asfalta olan yakınlık nedeniyle, karayolu araç trafiği yüzünden gürültü ve can güvenliği açısından olumsuz bir şekilde etkilenecektir.

Yukarıda belirtmiş olduğum sorulara Başkanlığınızca yazılı yanıt vererek şahsımın ve değerli Fatsa halkının bilgilendirilmesini arz ve rica ederim.

Birol TUTKAN

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi “

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde