14 Mayıs 2024

KOSGEB Fatsa’da 60 Kişiye Daha Belge Verdi

  • PDF

kosgep2-10-2013KOSGEB’in açtığı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan yeni genç girişimciler, Fatsa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen programla sertifikalarını aldılar.
Fatsa Genç İş Adamları Derneği’nin(FAGİAD) ev sahipliğini yaptığı organizasyona KOSGEB yetkilileri, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, Fatsa esnaflarını temsilen ticaret ve esnaf odaları başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sertifika almaya hak kazanan yeni genç girişimciler katıldı. Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, gönüllülük esasına dayanan bir sivil toplum örgütü olarak başta kültür-sanat faaliyetleri olmak üzere üyelerine karşı birçok alanda hizmet vermeye ve onların yolunu açmaya çalıştıklarını söyledi. Sertifika almaya hak kazanan yeni genç girişimci arkadaşlarına başarılar dileyen M. Serkan Erdik, daha sonra sözü Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral’a bıraktı.
Konuşmasında daha çok yeni genç girişimcilere seslenen Erkan Güral, iş hayatının iniş çıkışları olabileceğini, o nedenle hata yapmaktan korkulmaması gerektiğini ifade etti. Kendisinin de her yeni girişimde mutlaka hata yaptığını vurgulayan Güral; “Hata yapıyorum. Çünkü çok çalışıyorum. Ancak burada önemli olan hatanın bir daha tekerrür etmemesidir. İş hayatının zorlu şartları sizi yıldırmasın ve size geri adım attırmasın. Unutmayın ki; yanınızda çalışan bir kişi, sizin kurduğunuz iş sayesinde evine ekmek götürecektir. Allah indinde bu işin sevabı vardır. Öte yandan mikro işletmeler küçük boy, küçük boy işletmeler orta boy işletme olmak adına azami gayret göstermek zorundadır. 2023 hedefini tutturmak için bunu yapmaya mecburuz”dedi. Erkan Güral’ın ardından salonda bulunan genç girişimcilere KOSGEB’in gerçekleştirdiği hibe ve kredi destekleri konusunda teknik bilgiler verildi.ksgep2-10-2013serkan2-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde