14 Mayıs 2024

TÜRMOB Seçimlerinde Genel Başkan Ymm Nail Sanlı Güven Tazeledi

  • PDF

bahadr10-10-2013Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) 21. Olağan Genel Kurulu'nda Nail Sanlı yeniden genel başkanlığa seçildi. 
TÜRMOB 21. Olağan Genel Kurulu 05 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 10:00 da Sheraton Oteli de başladı. İlk gün görüşmelerin yapıldığı genel kurulda ikinci gün oy kullanıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığına Yahya Arıkan oybirliği ile seçildi.

Genel Kurula CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, TÜRMOB Onursal Başkanı Mustafa Özyürek, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Sayıştay Başkanı ve milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

Ordu Mali Müşavirler Odası 21. Olağan Genel Kurulda, Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Delegeler, Bahadır Baş, Osman Gözükan, Bülent Gencel, Sezai Kantar, Kamil Ergüzel, Kemal Baştuğ, Necmi Kara, Tuncay Uzuncakmak’ tan oluşan sekiz kişi ve oda yöneticileri ile temsil edildi.

Genel Kurulda Ordu SMMM Odası Sekreteri ve Üst Birlik delegesi Bahadır Baş, dilek ve temennilerde söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında şu hususlara değindi:” Bağımsız Denetim Eğitimlerine adeta yangından mal kaçırırcasına katılan meslektaşlar, katıldıkları eğitimlerde başarılı olup denetçi yetkisini aldılar. Dersleri başarı ile verdiler. Kendilerini kutluyoruz. Ama bir konu var. Belki bu meslektaşlar bütün derslerde başarılı olmuş olabilirler fakat maalesef “Mesleki Dayanışma” dersinden sınıfta kaldılar.

Kaldı ki bizler, onlara siz “Bağımsız Denetçi olmazsınız” demedik. Sizden sadece TÜRMOB ve Odaların açtığı davanın sonucunu beklemenizi istedik.” dedi.  

21. Olağan Genel Kurulda oy kullanma işlemi , 06 Ekim Pazar günü 09:00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Kayıtlı 1474 delegenin, 1401’nin oy kullandığı genel kurulda, Türkiye Çağdaş Demokratlar Grubu başkan adayı ve mevcut başkan Nail Sanlı, geçerli oyların 841'ini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. 
Meslekte Birlik Grubu başkan adayı Osman Arıoğlu 467 oy alırken, bağımsız aday Hasan Hüseyin Kırmızıtoprak 75 oyda kaldı. 18 oy ise geçersiz sayıldı. 
Seçim sonuçlarından sonra teşekkür konuşması yapan Nail Sanlı: “Seçime giren iki grubun da iyi hazırlandığını belirterek, "Sonuçta meslek kazanmıştır. Çıkan tablo, bundan sonra 91 bin kişinin yönetimidir" dedi.

21. Olağan Genel Kurulu değerlendiren Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ise şu açıklamalarda bulundu:” Seçim sonuçları ülkemize mesleğimizin gelişmesine ve camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Önemli olan kimin kazandığı değildir. Önemli olan meslek sorunlarına ve mesleğin sorunlarına yeni yönetiminde aynı şekilde sahip çıkmasıdır. Sayın Nail Sanlı’nın Mesleğimize her zaman önemli katkıları olmuştur. Mesleki sorunları her platformda ifade etmiş ve meslektaşın hakkını savunmuştur. Ayrıca, odaların hizmet binasına kavuşması konusunda da çok önemli adımlar atmıştır. Nail Sanlı döneminde TÜRMOB bir eğitim kurumu olmuştur. TÜRMOB Üniversitesi kavramı oluşmuştur. Yapılan eğitimlerle 2012 yılında 45bin meslek mensubu 78 saat eğitime tabi tutulmuştur. Bu çalışmaları delege görmezden gelmedi ve hakkı teslim etti. Bizler yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diliyoruz.” dedi.turmob10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde