14 Mayıs 2024

Fatsa Müftülüğü Tarafından Cami Ve Kadın Konulu Konferans Düzenlendi

  • PDF

camii10-10-2013Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Fatsa Müftülüğü tarafından düzenlenen “Cami ve Kadın ” konulu konferans Fatsa belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Hasan Özkan'ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak Samsun Aşık Kutlu Eğitim merkezi Müdürü Dr. İhsan ŞENOCAK katıldı. Konferans, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve ardından Orta Büyük camii İmam-Hatibi Necati Ergül tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Daha sonra Camiler haftası dolayısıyla Diyanet İşleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterildi.Fatsa Müftüsü Hüseyin Can'ın açılış konuşmasının ardından Dr. İhsan şenocak Kadın ve Aile konulu konferansını verdi. Konferansa Ordu Müftü yardımcısı Saim Şirin, Kumru Müftüsü Aykut İli, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fatsa Müftüsü Hüseyin CAN şunları söyledi: " Fatsa'nın manevi mimarları,seçkin topluluk hepinizi allah'ın selamı, bereketi ve rahmetiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz.Fatsa güzel, Fatsa'nın insanları güzel,resululullah'ın yoluna baş koyan, bu yolda mücadele edenler en güzel.. Dünyanın en güzel yerlerinde yapılan Peygamberimizin ifadesiyle, en hayırlı yerlere yapılan camiler ve toplşumun eğiticileri olan Fatihleri, kanunileri, Abdulhamitleri yetiştiren 'kadın ve Aile ' konulu konferans verilecektir. Camiler allah'ın evi. Camiler insanların en yüksek organını, gözünün üstünü yani alnını secdeye koyduğu, peygamberin ifadesiyle ' Kulun Allah'a en yakın olduğu an secdedir' dediği, Allah diyerek yaklaştığı, niyazını, icabetini, davetini, duasını, Allah'tan yardım dilediği mekanlardır. Cami mü'minin huzur bulduğu, rahat bulduğu mekanlardır. Kur'an okunan ve yeni nesillerin Allah diyerek yetiştiği mekanlardır camiler. Camiler cennetin yoludur. Cennete gidecek ilk adımdır camiler. Camisiz hayat hüsrandır. camisiz olan topluluk batılla yüz yüzyüzedir. cami yoksa husur yoktur. Cami yoksa merhamet yoktur. Cami yoksa bereket yoktur. Camini olduğu yerde huzur çoktur, bereket çoktur, sevgi çoktur, kardeşlik çoktur. Çünkü insanlar burada yanyana, omuz omuza rabbin huzurunda olurlar" dedi.

Konferansın sonunda Fatsa belediye Başkanı hüseyin Anlayan, Dr. İhsan Şenocak'a hediye takdim etti.cami10-10-2013camiim10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde