14 Mayıs 2024

Bölgede Başka Film Çekimlerine Vesile Olmak İstedik

  • PDF

vali10-10-2013Ordu Valisi Kenan Çiftçi Korgan ilçesinde Şipşak Anadolu isimli diziyi çeken film ekibi ile Fatsa Yalçın Hotel’de yemekte bir araya geldi. Filmin başrol oyuncusu Levent İnanır bu filmi çekerken yapacakları tanıtımla başka film ekiplerinin bölgeye gelmesine vesile olmak istediklerini söyledi.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi’ye Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelik, İlçe Jandarma Komutanı Bnb.Halit Gülten’ de eşlik etti.
“İklim Bizi Etkiledi”
Ordu Valisi Kenan Çiftçi yemek sırasında film ekibi ile bol bol sohbet etti. Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile film ekibinin başrol oyuncularından Fatsalı hemşerimiz Levent İnanır yemek sonrası otelden ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
İlk açıklamayı yapan Fatsalı ünlü sanatçı Levent İnanır, filmin bu bölgede çekilmesi için bir müteşebbis arkadaşına rica ettiğini belirterek, “Bölge tanıtım adına bir hikayemiz olduğunu söyledik. Gel bizim bu filme bir el at, elini taşın altına koy dedik, orası çok güzel güllük gülistanlık bahar dedik, destek sonsuz olur dedik. Ben buranın çocuğuyum, yönetmenimiz de öyle. Geldik fakat yağmurdan başımızı kaldırıp dışarı çıkamadık projenin zaman olarak çok gerideyiz. 10-12 günlük bir kaybımız var. Tabi ki bu prodüktörü yoran bir şey oldu. Bizi zaten üzen bir şey oldu, manevi anlamda çalışamıyorsunuz boş duruyorsunuz ve istediğiniz resmi alamıyorsunuz. Netice alamıyorsunuz, elimizden geldiği kadar gayret ettik. Görüntü yönetmenimizle, yönetmenimizle ve oyuncu arkadaşlarımızla ama son tahlilde tabi ki yorulduk, üzüldük. İklim anlamında üzüldük. Yağmur Allah’ın işi, çiftçinin de ona ihtiyacı var dedik sonuç itibariyle zorlandık. Biraz benim bölgenin çocuğu olarak bir tek temennim var. Biz buradan çok güzel ayrılalım, başka insanların geliş sebebi olalım, bu işin sürekli olmasını istedik” dedi.
“Göğsümüzü Gere Gere Diğer Sinemacılara Diyoruz Ki Gidin Karadeniz’i Görün”
Bu bölgeye tekrar geleceklerini ifade eden İnanır, “Yılmadık yılmayacağız. İklimse de bizim iklimimiz. Bundan sonra ona göre şartlarımızı oluşturacağız. Ama alınan destekler ve gösterilen ilgi, halkın katılımı en ufak bir emniyet sıkıntı olmaması en ufak bir rahatsızlık olmaması çok sevindirici. Göğsümüzü gere gere diğer sinemacılara diyoruz ki gidin görün bakın 55 kişi 55 tane ses demek. En önemlisi niyetimiz iyi film yapmak bölgeyi tanıtmaktı. Ben bölgenin çocuğu olarak ziyadesiyle görevimizi yerine getirdim ve arkadaşlarımızla getirdiğimizi inanıyorum. Bize biraz destek, tabii ki bunun plasman, tanıtım sırasında da destek gerekecek. Billboard asabilirsiniz, televizyona reklam da verebilirsiniz. Hepsi bütçe, mühim olan insanların olaya ne kadar vakıf olması. Onlara bunu anlatmak lazım ve desteklerini almak lazım. Film bitti diye bir şey yok. Asıl ondan sonra başlıyor macerası. Ulaşması gereken kitle anlamında o yüzden ben bölgemizden yeterli desteği alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“Fotoğrafçı Gözü İle Olduğu İçin Şipşak Anadolu Dedik”
Levent İnanır filmin adının “Neden Şipşak Anadolu” olduğu yönündeki bir soruya ise, “Çünkü Anadolu'nun insanlarının esprilerini mizahi anlamda anlatıyoruz. Bir de ülkenin gülmeye ihtiyacı var diye düşündük. Böyle bir film, benzeri espriler, benzeri insanlar her yörede vardır. Bizimki aslında biraz Hacivat Karagöz hikayesi. Modern Hacivat Karagöz hikayesi. Şipşak Aadolu derken bölgede kısıtlı kalmadık. Bütün Anadolu espriler, bu mizah anlayışı vardır. Birbirlerine takılmalar, sataşmalar ama sonunda mutlu sonlar. O yüzden Şipşak Anadolu fotoğrafçının gözü ile olduğu için filmin adı Şimşek Anadolu” şeklinde cevap verdi.
Ordu’muzun Tanıtımına Katkıda Bulunan Film Ekibine Teşekkür Ediyorum”
Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise yaptığı açıklamada Ordu ilinin denizi ile ağaçlarıyla, tabiatıyla, yaylalarıyla ve yaşanmış hikayeleriyle güzel bir il olduğunu belirterek, “Burada anlamlı hikayeler var. Hem ağlatan hem de güldüren hikayeler var. Tabi bu film sektörüne de ilimizin tanıtılması gerekiyor. Bu tanıtıma katkı veren arkadaşlarımıza film çeviren arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah hem tanıtımında hem de bunun neticesinde turizmin gelişmesinde insanların bu yöreye akın etmesine de faydalı olacağını düşünüyorumç Destek konusuna gelince manevi desteğimiz sonsuz ama maddi olarak bu biliyorsunuz bütçe meselesi. Bu ayrıca değerlendirilmesi gereken konular. Biliyorsunuz ben de yeni geldim buraya. Programlarda illerde biliyorsunuz 1 yıl öncesinde yapılıyor. Bu projede daha önceki planlama içerisinde yoktu. Yani ekstra bir şey bulmak gerekiyor. Böyle bir şey yapmak gerekiyor. Tabi ki arkadaşlarımızın önerileri var, bu önerileri de bakacağız, değerlendireceğiz” dedi. valiana10-10-2013valis10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde