14 Mayıs 2024

MHP Fatsa Belediye Başkan adayı Mustafa Sade’den çarpıcı açıklamalar

  • PDF

msade10-10-2013Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Belediye Başkan adayı Mustafa Sade; Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'la ilgili parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla birlikte çarpıcı iddialarda bulundu.

Mustafa Sade,”Başkan Anlayanın belediyenin borçları hakkında Fatsa halkına ve partisinin yetkililerine yanıltıcı konuşuğunu belirtti”
Mustafa Sade, "Birinci dönemi çıraklık, ikinci dönemi kalfalık, üçüncü dönemi de ustalık olacağını iddia eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 25 Eylül 2013 tarihli Yeni Haber gazetesine verdiği beyanatta; Belediye Başkanlığını devraldığı 28 Mart 2004 tarihi itibarî ile Fatsa Belediyesinin toplam borç miktarının 25 trilyon (eski parayla) olduğunu iddia ederek Fatsa halkını yanıltmış ve çıraklık döneminin başarısızlığını geçmiş dönemlere yüklemiştir. Belediye Başkanları şehri emindir. Şehri emin güvenilir olmalı, sözü dinlenir olmalı, dürüst olmalıdır" şeklinde konuştu. Sade, "Bugün ise Fatsa Belediyesi'nin borcunun 2012 yılı sonu itibarî ile yaklaşık 52 milyon TL olduğunu gözüküyor. Maalesef Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan bugüne kadar gerçek rakamları halka açıklamaktan kaçmıştır. Fatsa Belediyesi'nin bir yılda ödemiş olduğu faiz yaklaşık 5 milyon TL'dir" dedi.
Açıklamasını sürdüren Sade: "Gerçekler böyle olmasına rağmen, Hüseyin Anlayan '25 trilyon borç devraldım' şeklindeki açıklaması ile gerçekleri saptırarak Fatsa kamuoyunu ve hatta basın mensubunu, bulunduğu siyasî partinin milletvekillerini dahi yanıltmıştır. Kaldı ki kendisinden önceki dönemde 3 trilyon 402 milyar borcu bulunan Fatsa Belediyesi, araç, gereç ve makine parkı ile Karadeniz'in yıldızı haline gelmiş idi. Bu gün ise 52 trilyon borcu olan Fatsa belediyesinde bu araç ve gereçlerden hiç bir eser kalmayıp kiralama yapmak zorunda kalınmıştır.

"Türkiye Genelinde 3.Sırada"
Fatsa Belediyesi İller Bankası'ndaki kredi limitini doldurmuş ve özel bankalardan dahi kredi kullanamaz hale gelmiştir. Yani belediye ne özel bankalardan nede kamu bankalarından kredi alamıyor. Ancak siyasî baskı nedeniyle en son vakıflar bankasından bir kredi alabildiler. Vergi Dairesi ile yaptığı yapılandırmayı bozar hale gelmiştir. 2011 yılı itibarî ile basına da yansıdığı üzere kurumun yapmış olduğu açıklamada SSK borç sıralamasında Türkiye genelinde 3.sıradadır. Yine SSK borcundan sonra da Vergi dairesine olan borcu ile Türkiye genelinde kurum, kuruluş ve şahıslar arasında ilk % 10'a girerek rekor kırmıştır. Buna rağmen 2004 yılında 3 trilyon olan borç, 2012 yılı sonu itibarî ile 52 trilyona çıkmış ise karşılığı nedir? Bugün itibarî ile gerçek borç miktarını Fatsa halkına açıklamaktan neden kaçmaktadır?

“MHP iktidarında Fatsa Belediyesini israftan kurtaracağız”
MHP'nin Fatsa Belediye Başkanlığını aldığı takdirde izleyeceği yolu açıklayan Sade, "Elimizdeki belgeler gerçek belgelerdir. Görüldüğü gibi Fatsa Belediyesi resmen talan edilmiştir. Kaynakları, muslukları kurumuş, hizmet anlamında da bütün kapılarının kapanmış bir hale geldiği ortadadır. MHP iktidarında Fatsa Belediyesini israftan kurtaracağız. Bunların yaptığı israfla 2–3 tane belediye ayakta durur. Biz buna son vereceğiz. İktidarımızda istihdama, sanayiye ve kalkınmaya yönelik projelerimizle Fatsa Belediyesini adam gibi Fatsa Belediyesi yapacağız. Bu olumsuz tabloların da elbette peşini bırakmayacağız. İç İşleri Bakanlığı başta olmak üzere Hüseyin Anlayan'a yargı yolu ile gereken hesabı da Fatsa halkı adına soracağız." dedi.

"Fatsa Belediyesi Araç Ve Gereç Bakımından Karadenizin Yıldızıydı"
Fatsa Belediyesi Ruslara, İngilizlere, Almanlara ipotek çekilme durumunda olduğunu söyleyen Mustafa Sade, "Belediye'nin bir tane işyeri vardı, biz eğer müdahale etmeseydik Ruslara peşkeş çekilip ipotek edilecekti. Başkan bu durumu halktan gizlemektedir. Her şeyin karşılığı vardır, doğrudur. Ama biz istiyoruz ki, Başkan Anlayan tüm gerçekleri Fatsa halkına anlatmalıdır. Bu bütçe ile ne yaptığını açıklasın. 2003 yılı öncesinde Fatsa Belediyesi araç ve gereç bakımından Karadenizin yıldızıydı. Biz, geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaları doğru ve methetmeye hazırız. Ama gerçekleri olduğu kadar yanlışları da söylemek mecburiyetindeyiz. Fatsa talan edilmekte ve kim neyi kapmışsa onunla devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Ben, Belediye Başkan Adaylığını Bırakacağım"
AKP'li kardeşlerimiz tarafından iyi bir propaganda yapılıyor oda, şayet Mhp'liler Fatsa Belediyesini alır ise, vatandaşlar belediyenin önünde geçemez diyerek tehdit ediyorlar diyen Sade, "Aslında geçen seçimde de bu propagandayı yaptılar. Bu anlamda Ordu ilinde iki tane belediye başkanlığımız var. Biri İkizce bir diğeri ise Çamaş, bu iki ilçemizde Belediye Başkanlarımızdan veya Mhp'li birinden rahatsız olan bir vatandaş göstersinler. Ben, Belediye Başkan Adaylığını Bırakacağım" dedi.

"Fatsa'nın Kaderini Fatsalı Olamayanlarla Sevk Ve İdare Etti"
2009 yerel seçimlerini kaybetmesinin tek sebebi olduğunu söyleyen MHP Fatsa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Sade, "O yıl zaman dar olmasına rağmen çok iyi bir çalışma yapmıştık. Halkımızın yüzde 90'na ulaşmıştık. Akp'lilerin Türkiye genelinde değişik yerlerde yaptığı gibi aynı sistemi burada uygulamışlardı. Kırsaldan ne Akp'li seçmen varsa hepsini Fatsa'ya getirmişlerdir. Fatsa'nın kaderini Fatsalı olamayanlarla sevk ve idare etmişler ve Belediye Başkanlığını almışlardır. Bugün o şans onlarda yok. Bakın benim arkamda Belediye yok, Kaymakamlık yok, Valilik yok, Devlet yok ama bir şey var o'da bir halk ve bir de Hak var. Ben halka güveniyorum. Hak'a zaten inanıyorum. Netice bizim lehimize olacak bu konuda müsterih olsunlar. Başka çareleri kalmamıştır" dedi.sade10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde