14 Mayıs 2024

Mehmet Gülmez: “Bu sene kurban satışları kazançlı geçmiyor”

  • PDF

kasap10-10-2013Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Gülmez, bölgede hayvancılık her geçen gün geriye gitmekte, dedi.

Bayram öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Gülmez, “Kurban öncesi ciddi beklentilerimiz vardı. İlk başta bir nebze hareket yaşadık, ancak her geçen gün bu hareket durma noktasına gelmektedir” dedi.

Mehmet Gülmez, “Başlangıçta kurbanlık satışları geçen seneye nazaran biraz iyi gibi görünüyordu. Ama şimdi aynı geçen sene ki seviyelere geldik. Yani bir çiftçi bu gidişle umduğunu bulamaz. Hatta gelecek senelerde bu gerileme süreci devam eder. Çünkü geçen sene üretici zaten mağdurdu. Samanın kilosu 1.200 liraydı. İnsanlarımız samanın çok pahalı oluşundan dolayı hayvancılığı yapamadı. Ama dışardan gelen mallar nedeniyle bu sefer milletin alım gücü daha fazla azaldı. Bu sene ithaller gelmedi ama geçen seneden büyük firmalar, şirketler ellerinde alınmış malları tabi ki 2012 sonuna kadar getirdiler. Bu hayvanlar 2013’te girdi sayılır. Dolayısıyla bu sene kurban pek kazançlı geçmedi. Köylü yine mağdur, insanlar daha önce köyde iki dana bakıyordu. İki danayı, atıyorum bir taksi parasına satabiliyordu. Bundan 3-4 sene önce kemikli etin kilosu 21 - 22 TL. idi, şuan kemiksiz etin kilosu 22 lira oldu. Bundan dolayı hayvancılığa milletin talebi yavaş yavaş azalıyor. Bu gidişle hayvancılık nereye gider inanın bizde kestiremiyoruz. Ziraat Bankası desteği ile bu işi bilen de bilmeyen de hayvancılığa yöneldi” dedi.

Ordu ilinde Kasaplar Derneğinin Fatsa’da olduğunu açıklayan Gülmez, “Örgütlü bir yapıya kavuşmak için bir dernek kurduk. Çok etkin çalışamıyoruz. Aslında amacımız entegre bir et tesisi kurmak idi. Bu konuda rahmetli olan milletvekili Harun Çakır, bize öncülük edecekti. Çeşitli çalışmalar başlatmıştık. Ömrü yetmedi. Bu bölge hayvancılığın merkezi olabilir. Zaten uzun yıllardır bölgede et ihtiyacını Fatsalı kasaplar ve celepler karşılıyor. Bu olgu yine devam ediyor” dedi.mehmet10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde