14 Mayıs 2024

Uzundere’de Dostluk Festivali

  • PDF

uzunder23-10-2013Fatsa İlçesine bağlı Ilıca beldesi Uzundere mahallesinde Kurban Bayramı münasebetiyle dostluk festivali düzenlendi. Uzundere-Üzümlüce-A. Yavaş-Değirmenbükü Dostluk Festivali olarak adlandırılan festivale çevre halkının yoğun ilgisi dikkat çekerken siyasiler de festivale renk kattılar.
İstiklal Marşı’yla başlayan festival programında ikinci olarak siyasiler günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı konuşmasına vatandaşların Kurban bayramını kutlayarak başladı. Düzenlenen etkinlikle 2 bayramın bir arada yaşandığına dikkat çeken Başkan Anlayan, “Bu bölge için bayram şeklinde bir program tertip ediliyor çünkü ben bu organizasyonu benimle paylaştıklarında bu heyecanı görmüştüm. İnşallah kesilmeden aynı güzellik ve heyecanda devam eder. Bizler de bu tip organizasyonlara destek vererek sizlerle birlikte olmaya çalışacağız. Buradaki birliktelik çok hoş. Komşuluk ilişkileri kaynaşmanın küskünlerin barışmasının vesile olacağı güzel bir program tertip edilmiş. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Konuşmalar sona erdikten sonra halk oyunları ekibi, yaptığı gösterilerle festivale katılanları eğlendirdi. Halk oyunları gösterisinin ardından festivale katılan protokol mensuplarına plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminden sonra festivale katkı sağlanması amacı ile ağalık yarışması yapıldı. Ağalık yarışmasını 5 bin 750 TL ile en fazla parayı veren Fatsalı genç iş adamı Çakmaklar İnşaat sahibi Sadettin Çakmak kazandı. Festival programının ilerleyen saatlerinde sahneye Türk Halk Müziği sanatçısı Fedai Öz çıktı. Birbirinden güzel türkülerle alanda bulunanlara eğlenceli dakikalar yaşatan Fedai Öz, Fatsa ve Çatalpınar başta olmak üzere Ordu’nun çeşitli ilçelerinde sık-sık verdiği başarılı konserlerle tanınıyor. İlki yapılan UZUNDERE-ÜZÜMLÜCE-A. YAVAŞ-DEĞİRMENBÜKÜ DOSTLUK FESTİVALİ’nin, organizasyon kalitesi bakımından davetlilerden tam not aldığı gözlenirken, önümüzdeki yıllarda da her Kurban Bayramı’nın ikinci günü periyodik olarak düzenlenmesi bekleniyor.uzundere23-10-2013uzndere23-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde