14 Mayıs 2024

“Realstroy” Genel Koordinatörü Şükrü Çekici: “2014 yılı hedefimizde 50 milyon Dolarlık iş üretmek var”

  • PDF

sukru23-10-2013Rusya, Kazakistan ve Ukranya’da inşaat alanında ciddi çalışmaları olan “Realstroy” firması sahibi ve Genel Koordinatörü Şükrü Çekici, “şirketimizde bin çalışanımız var. Bunun büyük bir bölümü Ordulu. 80 kişilik idari kadromuzun tamamı Türklerden ve Ordululardan oluşmaktadır” dedi.

3 ülkede faaliyet gösteren firma, yaptığı işleri malzemeli olarak yürütüyor. İnşaat kalıbı fabrikası bulunan firma, giyim sektörüne de hazırlık yapmakta.

Büyük firmalara birinci elden iş yapan “Realstroy” firması, gelecek yıllarda Fatsa’da da toplu konut yapımında yatırım düşünüyor.

“2014 yılı hedefimizde 50 milyon Dolarlık iş üretmek var” diyen Çekici, Rusya’da inşaat alanında her geçen yıl başarı çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Fatsa’ya gelen Şükrü Çekici gazetemize de bir ziyaret gerçekleştirerek, gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile sohbet etti.

Çekici, sohbet sırasında, “Şuanda 5 büyük ayrı firmayla iş yapmaktayız. Alarko, Yenigün, Doğuş, YDH ve MB firmalarıyla çalışıyoruz. Ayriyetten Rusya’nın Çeryabikes şehrinde kalıp malzemeleri ve iskele fabrikasına sahibiz. Moskova’da giyim sektörü üzerine firmalarımız var. Giyim sektöründe de yeni oluşumlar düşünüyoruz. Planlarımıza göre 2014 yılında 50 milyon dolarlık bir iş potansiyeline kavuşacağız. Bu 3 bölgede çalışan sayımız bin’in üzerindedir. Kısacası Rusya’da kendi adımızı oluşturmaya çalışıyoruz. 80 kişilik İdarı ve teknik personele sahibiz. Bu yönetici personelimizin çoğu Türklerden oluşuyor. Rusya’da büyüyerek gelişen bir firma yapısına sahip olduk. Önümüzü görerek emin adımlarla yürüyoruz. “ dedi.

Şükrü Çekici; Fatsa’ya yatırım yapacakmısınız sorumuza; “Fatsa konut yapımında gelişen ve yatırım yapılan bir şehir. İlerleyen günlerde bizde Fatsa’ya yatırım yapmayı düşünmekteyiz. Bunun için araştırmalar yapıyoruz. Fatsa’nın şuandaki durumuna baktığımızda 15-20 tane daha müteahhiti kaldırabileceğine inanıyorum. Fatsa’nın arka kesimlerine doğru konut yapılarının artması gerektiğinin düşünüyorum. Artık yapılan daireler çok yüksek ücretlerle satılmıyor. Her kesime hitap eden konutlar mevcut. 3-5 sene içerisinde bizde memleketimize hizmet veremeyi istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Şükrü Çekici, Türkiye’de, Burder İnşaat ünvanıyla Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Fatsa Lisesi binası inşaatı yapımlarını gerçekleştirmişti.

Firma, Rusya’da 5 havaalanı, Ukrayna’da ise bir havalimanı inşaatı bitirerek sektörde kendisini kanıtlamış durumda. Hatta Rusya’da bir çok alış veriş merkezi inşaatının yapımına imza atmış bulunmakta.skru23-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde