14 Mayıs 2024

Tapu Kadastro’nun Eğitim Semineri Fatsa’da Yapıldı

  • PDF

kadast30-10-2013Samsun Tapu ve Kadastro X.Bölge Bölge Müdürlüğü Eğitim Semineri Fatsa Yalçın Otel’de Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin de katılımıyla gerçekleşti.
Eğitim Seminerine Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin yanı sıra Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, Hasan Özalban, Kadastro Daire başkanı Abdullah Burak Keser, Arşiv Daire Başkanı Mustafa Parlak, Döner Sermaye İşletme Müdürü Mustafa Ceran, Trabzon Bölge Müdürü Adnan Cevher ve Tapu Kadastro çalışanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban yaptı.

“Amacımız Vatandaş Memnuniyetini En Üst Seviyede Tutmak”
Yaklaşık olarak 18 bin nüfuslu ailenin fertleri olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Özalban, “Birimizin tasası ve sevinci hepimizindir. Bu bilinçle çalışan tüm kadastro ve tapu müdürlüğü çalışanlarımızı kutluyorum.

Kadastro müdürlüklerimiz, son yıllarda yoğun ve hummalı çalışmalara imza attılar. Türkiye’de kadastronun bitirilmesi çalışmasında görev aldılar. Bölgemizde de bu çalışmalar yoğun şekilde yapıldı. Şu anda da aynı gayret ve özveri ile 22.a yenileme çalışmaları, 2/b, bize torba yasa ile devredilen orman kadastrosu çalışmaları, kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri, talebe bağlı hizmetler, yine lihkab’ların kapanmasından dolayı artan talebi karşılamaya da devam etmektedirler. Tapu müdürlüklerinde çalışan hemen hemen tüm arkadaşlarımız, vatandaş memnuniyetini en üst seviyede tutmak amacıyla, mesai mefhumu gözetmeden ellerinde olan işleri bitirmek için büyük gayret ve özveri ile çalışmaktadırlar. Bu arada bölgemize 22 arkadaşımız ilk atamayla atanarak göreve başlamışlardır. Tamamı aramızda olan bu arkadaşlarımıza da bu vesile ile ailemize hoş geldiniz diyorum. Bizim görevimiz diğer devlet memurlarından çok daha zor ve çok daha meşakkatlidir. Bu sebeple hiç bir tapu memurumuzun 20 dakika boş oturduğunu göremezsiniz. Zorunlu olmadıkça izin bile almazlar. Tapu memurlarının statüleri ile ilgili bir düzenlemenin ya da devletimizin de politikalarında olan, performans sisteminin uygulanması ile bu sorunun çözülebileceği kanaatindeyim. Bunun yanında fazla çalışma ücreti almadan da fedakarca mesai dışında çalışan personelimize, bu ücretin yeniden verilmesi için amirlerimiz üst düzeyde çalışmalarını devam ettirmektedir. Bölge müdürlüğü olarak son 2 yılda en az inceleme, ön inceleme yapılan 2 bölgeden biri olmamızı sağlayan, vatandaş odaklı çalışan, hizmetlisinden müdürüne tüm personelimizi kutluyor ve aynı gayret ve özveri ile çalışmalarını devam ettirmelerini arzuluyorum. Bölge müdürlüğü olarak yer temininde güçlük çekilen her ilde bir kaç müdürlüğün dışında müdürlüklerimizin tamamının tadilat ve tefrişatını tamamladık. Kalan müdürlüklerin eksikliklerinin 2014 yılında bitirilmesi hedefimizdir. 20 Haziran 2013 tarihinde yeni yapılan Amasya tapu ve kadastro hizmet binasına taşındık. Kasım ayında da Ordu hizmet binasına taşınılması planlanmaktadır” dedi.

“20 Milyon İnsana Hizmet Veriyoruz”
Tapu ve Kadastro genel Müdürü Davut Güney ise yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 166 yıllık mazisiyle ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, “İnsana lazım olan hizmetlerin içerisinde ne varsa bunun temeli biziz. İş yoğunluğunun ve arkadaşlarımızın nasıl özverili çalıştığının farkındayız. Özellikle 2012 yılı ile 2013 yılını kıyas ettiğimizde yüzde 30 iş hacmimizin arttığını ve buna paralel olarak ta devlete sağladığımız harç gelirlerinin bu sene Eylül ayının başından 5 milyarı geçtiğini söyleyebilirim. Yılda 7 milyon işlem yaparak Türkiye nüfusunun 3’te 1’ine yakınını temsil eden 20 milyona yakın insana hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz insanlara anket yapıyoruz. 2012 yılında 122 bin civarında vatandaşa soru sormuşuz. Hizmetlerimizde % 97 oranında vatandaş memnuniyeti olduğunu gördük. Zaten bu eğitimleri de onun için yapıyoruz. Burada bir araya gelmek, bilgilerimizi paylaşmak, görüş alışverişinde bulunmak içindir. Ülkemizde 2005’te başlayan kadastro çalışmaları, 2009 yılında bitti. Bu çalışmaları bitirmenin gururunu, zevkini sizlerle tadıyoruz” dedi.

Vali’den Önce Tanıtım Sonra Stres Konulu Seminer

Hizmet İçi Eğitim Semineri’nin açılışında bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, seminerin Ordu’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu eğitim semineri, çok güzel bir organizasyon. Tapu ve Kadastro Genel Müdürümüzü tebrik ediyorum böyle bir organizasyon düzenlediğinden dolayı. Bu eğitim seminerinin Ordu’da, Fatsa’da yapılmasından dolayı da çok memnunuz. Bu seminer vesilesiyle Ordu’nun bir kongre merkezi olabileceğini düşündük ve stratejik karar ortaya çıkardık. Dedik ki, bütün ilçeleriyle birlikte muhteşem bir il olan Ordu’muz, bir kongre merkezi olabilir. Ve bu düşüncemizi stratejik plana yazdık” dedi. 

Ordu’nun sosyal yaşamı, sanatsal ve sportif faaliyetleri, tarihi ve turistik mekanları ile kongre merkezine yatkın bir il olduğunun altını çizen Vali ÇİFTÇİ, “Ordu, firuzenin kavuşma yeridir. Buradaki insanların muhabbetini görebilirsiniz. O insanların size ne kadar muhabbet ettiğini, sevgi gösterdiğini, ev sahipliği yaptığını, misafirperver davrandığını ve sizinle muhabbet ettiğini görebilirsiniz. Yani hayatınızda lezzet alabileceğiniz hangi alan varsa o Ordu’da vardır. İşte o yüzden Ordu, konferansların yapıldığı, sizleri bir araya getirdiği, sıkıcı derslerin akabinde de sizin her alanda zevk alabileceğiniz mekanların olduğu bir yerdir. O yüzden ben sayın genel müdürümüze, bölge müdürümüze böyle bir organizasyonu Ordu’muzda düzenlediklerinden dolayı, bizim de stratejik plana yazdığımız kongre olgusunun gerçekçi olduğunu gösterdiğinden dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmasında, Tapu ve Kadastro Teşkilatının yenilenmeyi yakalayan kurumların başında geldiğini belirten Vali ÇİFTÇİ, şunları kaydetti; “Şunu görüyoruz ki, ülkenin her birimi, her tarafı muazzam bir gelişmişlik içerinde. Bu gelişmişliği, bu yenilenmeyi yakalayan kurumların başında da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürümüzü, taşra teşkilatının yöneticilerini, sahadaki, mutfakta çalışanlar olarak sizleri can-ı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol mensuplarına eğitim seminerine katılımlarından dolayı plaket takdimi yapıldı.kdat30-10-2013kadst30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde