14 Mayıs 2024

5 Ülkeden 33 Yabancı Konuk Fatsa Belediyesi’ni Ziyaret Etti

  • PDF

yabancko30-10-2013Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce Öğretmeni Aysel Teke’nin hazırladığı proje kapsamında Fatsa’ya gelen 5 yabancı ülkeden 33 öğretmen ve öğrenci Fatsa Belediyesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Öğrencileri Fatsa Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ağırladı. Ziyaretin açılış konuşmasını yapan Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Bölük, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe’ye böyle bir mekan hazırladıkları için teşekkür ederek, “Okulumuzun hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Çoklu Okul Ortaklığı projesi kapsamında “Gençlere Yatırım Yapın” projesi adı altında okulumuz İngilizce Öğretmeni Aysel Teke bir proje hazırladı ve bu proje kapsamında Almanya’dan 10, İtalya’dan 5, Fransa’dan 9, Polonya’dan 4, İspanya’dan 5 öğretmen ve öğrencilerimiz geldi. Ziyaretleri ile bizleri onurlandırdılar. Bu proje kapsamında bu hafta Fatsa’dayız. İnşallah Fatsa’mızın kültürünü eğitim durumunu yöresel yemeklerimizi onlara tanıtacağız” dedi.

“Önce Biz Ziyaret Ettik”
Okul olarak daha önce kendilerinin Fransa, İtalya ve Almanya’yı ziyaret ettiklerini ifade eden Bölük, “ Hem onlara kültürümüzü anlattık hem de onların kültürünü öğrenmiş olduk. Karşılıklı iletişim kurduk. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Önümüzdeki bahar döneminde de bir aksilik olmazsa İspanya ve Polonya ziyaretlerimiz olacak okulumuz tarafından. Misafirlerimizi Fatsa’mızda tarihi ve turistik yerlerini gezdirdikten sonra 1 gün Trabzon gezimiz olacak. Cumartesi günü de Ordu ilimizi gezerek projemizi tamamlamış olacağız” dedi.

“Ülkenizde Fatsa’mızı Tanıtın”
Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ise konuşmasına yabancı konuklara “Hoş geldiniz” diyerek başlayarak, “Umarım şehrimizi beğenmişsinizdir. İlçemizde geçireceğiz süre zarfında umarım güzel vakitler geçirirsiniz. Ülkelerinize döndüğünüzde Fatsa şehrimizin reklamını yapmanızı bekliyoruz ve bizleri tanıtmanızı bekliyoruz. Biz çok büyük bir şehir değiliz ancak çok da küçük değiliz. Yeni yeni gelişen büyüyen Türkiye’deki bir çok büyük şehirle aynı entegrasyonu sağlayarak büyümeye çalışan bir şehiriz. Umuyorum ki bu gezinizin bir iki yıl sonrasında tekrar Fatsa’ya gelirsiniz ve tekrar Fatsa’daki değişikliği görürsünüz” şeklinde konuştu.
Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe yabancı misafirlere belediyeden ayrılırken kendilerine çam sakızı çoban armağanı birer tükenmez kalem hediye etti. Yabancı konuklarda Fatsa Belediyesi’nin misafirperverliğine teşekkür ettiler ve bu ağırlamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler.   yabanc30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde