14 Mayıs 2024

Çöp Alanından Bir Harikalar Diyarı Çıkacak

  • PDF

cop30-10-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Harikalar Diyarı Projesindeki kanal projesinin yüzde 80’inin tamamlandığını belirterek, “Bugün hemşerilerimiz baktığında burada artık çöp görmüyorlar. Çöp alanından bir Harikalar Diyarı çıkacak olması bölgemizde bir ilk olacak” dedi.
Çevre Mühendisi Derya Ateşli ile eski çöp yerinde inşaatı devam eden Harikalar Diyarı Projesinde incelemelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan burada yaptığı açıklamada, “Çok şükür artık buraya eski çöp yeri diyebiliyoruz ve artık çöp alanı olmaktan çıktı” şeklinde konuşarak sözlerine başlayarak, “1 yıldan fazla bir zamandır burada alt yapı çalışmaları başladı ve devam ediyor. Daha önce paylaştığımız gibi buraya büyük bir kent parkı Harikalar Diyarı yapıyoruz demiştik. Alt yapı çalışmalarının artık son aşamasına gelmiş durumdayız. Bir yandan etrafındaki kanal projesi ki bu kanal projesi 211 dönüm alanın tamamını çeviriyor. Bu kanal bütün mahalleden şehirden gelen derelerin yağmur sularının ve bu alana yağacak yağmur sularını toplayacak büyük bir kanal. Maksimum taşkın debisine göre hesaplanmış bir kanal. Şu anda bu kanalın yüzde 80’i bitmiş durumda. Diğer yandan da 211 dönümlük daha önceden çöp dökülen alanın tesviyesi, düzenlenmesi ve üstünün toprağının kapatılması çalışması devam ediyor. Bugün hemşerilerimiz baktığında burada artık çöp görmüyorlar” dedi.

“Üst Yapı Çalışmaları 2014 Yılında Başlayacak”
Bundan sonra da yine ihale kapsamında çöpten dolayı meydana çıkabilecek metan gazını tahliye edecek drenaj sistemini de buraya kuracaklarını ifade eden Başkan Anlayan, “İnşallah o da bittiğinde önümüzdeki seneye kadar yani 2014 e kadar bu çalışmalar bitmiş olacak. 2014 yılında da tamamen üzerindeki Harikalar Diyarı projesine dönük üst yap park projesi başlamış olacak. Ama o park projesi başlamadan bu alt yapının başlaması gerekiyor. Şu ana kadar burada 2.5 milyon liralık harcama yaptık. Bittiğinde gerçekten Fatsa’mıza değil bütün bölgemize hitap edecek bir kent parkı ortaya çıkacak. Emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hava şartları el verdiği sürece buradaki çalışmalarımız durmayacak devam edecek. Buranın çöpten kurtulmasından dolayı vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Bir yandan da düzenli çöp depolama alanı projesi çalışmamız devam ediyor. Sonuçta çöp yaşantımızda her gün çıkan olmazsa olmaz bir madde. Bunda bir aksama söz konusu olmayacak. Ama çöp alanından bir Harikalar Diyarı çıkacak olması bölgemizde bir ilk olacak” diye konuştu.cyeri30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde