14 Mayıs 2024

Cumhuriyetimizin 90.Yıl Coşkusu

  • PDF

byrm30-10-201329 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90.yıl kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kaymakamlık makamında daire müdürleri ve okul müdürlerinin bayramlarının kutlanması ile başlayan program daah sonra Dumlupınar İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.
Daha sonra Kaymakam Bekir Atmaca Garnizon Komutanı Vekili Jn.Bnb.Halit Gülten ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı. Ardından Kaymakam Bekir Atmaca günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
“Dünyanın Saygın Ülkelerinden Biriyiz”
Konuşmasında Cumhuriyet rejimi sayesinde elde edilen kazanımlarla bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyanın en büyük ilk 16 ekonomisi arasına giren, kişi başı milli gelir seviyesinin dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine ve yaklaşan dünyanın saygın ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletler arası bağı güçlü dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük hedefidir. İnanıyorum ki bu duygular var oldukça Cumhuriyetimizin 100.yılında dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Devleti’nin de ilk 10’da yer alması beklenen bir gelişme ve ulaşılması hayal olamayan bir ideal ve bir hedef olacaktır” dedi.
Kaymakam Bekir Atmaca’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Şiirlerin okunmasından sonra “Cumhuriyet Çocukları Cumhuriyet Sevgisini anlatıyor” konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Programda son olarak Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterileri sunuldu. Kutlama programı resmi geçit ile sona erdi.bayram30-10-2013byram30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde