22 Temmuz 2024

SAĞLIK İÇİN

  • PDF

s31.05.2014

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında 2014 yılının ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan edilmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da farklı temalarda yürüyüş ve spor etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla Pazar günü düzenlenen “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Bisiklet” etkinliğinde bazı vatandaşlar yürümeyi tercih ederken bazıları da pedal çevirmeyi tercih etti.

Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması için, başlangıç noktası Atatürk Anıtından, Gazi Köprüsü’ne gidiş dönüş şeklinde düzenlenen “Yürüyüş ve Bisiklet” etkinliğinde çok sayıda bisikletli sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Etkinliğe Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanı Selami DUMAN, İl Sağlık Müdürü Dr.Murat KÜÇÜKOĞLU, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Serkan YALKIN, Mali Hizmetler Başkanı Erol ÖZTÜRK, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, sağlık tesislerinin yöneticileri, Bisiklet Safari Spor Kulübü yönetici ve üyeleri, memleketi Ordu’ya tatile gelen Gümüşhane PTT Baş Müdürü Şinasi DUMAN, çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaş katıldı.

Amacımız hareketli yaşamı tabana yaymak

Düzenlenen etkinlikte basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanı Selami DUMAN, Sağlık Bakanlığının Hareketli Yaşamı Destekleme Programı kapsamında düzenlenen yürüyüşlerin her ayın son Pazar gününde tüm Türkiye genelinde yapıldığını belirterek; “Şu an itibari ile 81 vilayette bu yürüyüşler gerçekleştiriliyor. Buradaki amacımız hareketli yaşamı tabana yaymak, halka yaymak ve bakanlık olarak da bu işe öncülük etmek. Değerli müdürlerimiz ve genel sekreterimiz de hakikaten Ordu ilimiz için bu çerçevede büyük çaba göstermektedirler. Aslında ayda bir değil de bu yürüyüşleri keşke daha sık yapabilsek. Sağlıklı yaşam için yürüyoruz, güzel Ordumuzun güzel insanları için de inşallah bugün burada hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Sağlıklı yaşamı Bakanlığımız destekliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU da açıklamasında; “Sayın Daire Başkanımızın bizi onurlandırmasından biz de il olarak büyük memnuniyet duymaktayız. Sağlıklı yaşamı bakanlığımız destekliyor. Esasında biz sağlık çalışanları olarak Ordu halkımızın bu noktada farkındalığını arttırmak amacıyla her ayın son haftası yaptığımız bu etkinliklerden dolayı büyük keyif içerisindeyiz. Ama bu etkinliklerimizi mümkün olduğu kadar siz basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla halkımıza duyurarak amacımıza daha etkin şekilde ulaşabiliriz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün bu noktadaki çalışmalarından dolayı da biz ayrıca gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Motorlu taşıtlar yerine yürümeyi tercih etmeliyiz

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU ise yaptığı konuşmada, ayda bir yapılan bu yürüyüşlerin dışında, dışarıya çıkıldığı zaman sahil bandında birçok yürüyen insan gördüklerinde çok mutlu olduklarını belirterek “Biz bu durumda hedefimize ulaştığımızı hissediyoruz” dedi.

GÜNDOĞDU konuşmasının devamında; “Dikkat ederseniz bugün bisikletli arkadaşlarımız da aramızda. Çok sağolsunlar Bisiklet Safari Gençlik ve Spor Kulübü de bugün bizlerle beraber, bizi yalnız bırakmadılar. Aslında hareket sadece sahile çıkıp yürüyerek, bunu bir spor mahiyetine dönüştürerek yapmak zorunda olduğumuz bir şey değil. Bunu biz günlük yaşantımızın içine rahatlıkla sokabiliriz. Özellikle havanın güzel olduğu günlerde toplu taşıma araçları ve bireysel araçlarımızı kullanmak yerine belki bir bisikletle şehir içinde kısa mesafeli alanlarda göreceğimiz işleri pedal çevirerek gitmek suretiyle bu işi gerçekleştirebiliriz. Ve bu bizim sağlığımıza çok ciddi manada katkı sağlayacaktır. Bugün ben Bisiklet Safari Gençlik ve Spor Kulübü üyesi arkadaşlarımıza da katılımları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz yıl boyunca her ayın son Pazar günü farklı konseptlerde bu etkinliği devam ettirerek, artık insanların unutamayacakları bir alışkanlık haline getirmek istiyoruz. İnşallah bu konuda muvaffak oluruz” açıklamalarında bulundu.

Obezite birçok hastalığın ana sebebi

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan ÖZTÜRK de basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Kamu Hastaneleri Birliği Olarak biz de tabi obezite ile mücadeleye destek veriyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Obezite günümüzde çok önemli bir halk sorunu haline geldi. Birçok hastalığın altında yatan en önemli sebeplerden biri diyebiliriz. Şeker hastalığı, tansiyon, kalp rahatsızlıkları, eklem hastalıkları ve depresyona kadar uzanan hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıklarımızı sürekli hale getirerek bu hastalıkların önüne geçebiliriz. Bakanlığımızın da desteklediği spor yaparak obezite ile mücadele etmenin vatandaşlarımıza herhangi bir maliyeti de bulunmamakta. Bu açıdan halkımızın farkındalığını arttırmak için sık sık düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliklerine desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde