23 Temmuz 2024

Fatsa Çevre Yolu İçin Yeni Proje Hazırlanıyor

  • PDF

Ordu Fatsa Çevre yolu proje hazırlıkları sürüyor. Daha önce çizilen proje Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasına rağmen, ticari tesisler için verilen yol geçiş izin belgeleri gerçekçe gösterilerek onaylanmamış ve proje iptal edilmek zorunda kalınmıştı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni hazırlanan projede şehir dokusuna zarar verilmemesi amacıyla özenle hazırlandı.

Yeni projeyle ile Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri güzergah ile ilgili incelemelerde bulunarak proje üzerinde çalışma yaptı.

Proje yeni hali ile 28,5 kilometreyi bulurken, toplam 6 tünel, viyadük ve kavşaklar yer alıyor. Tünellerin güzergaha göre uzunlukları ise 2 bin 870 metre, 500 metre, bin 680 metre, bin 390 metre, bin 465 metre, 970 metre.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Çevre yolu ile ilgili yeni proje çalışmalarının sona yaklaştığını söyleyerek, tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılacağını söyledi.

Şener, Ünye Çevre yolunun ulaşıma açılmasıyla Fatsa'nın üzerindeki yükün arttığını kaydederek, "Fatsa içerisinde geçen yol artık araç trafiğini kaldırmıyor. Özellikle tatillerde trafik sıkışıyor. Fatsa çevre yolu için önceden bir proje hazırlanmıştı ancak ondan kaynaklanan sorunlar nedeniyle alternatif bir proje daha hazırlandı. Yeni projenin onayının ardından ihaleye çıkılacak. Fatsa'ya çevre yolunu kazandıracağız."

Projede 8 Bin 875 Metre Uzunluğunda 6 Tünel Var

Projeyle ilgili bilgi veren Şener, "Yolda 6 tünel, 3 köprü, kavşaklar yer alacak. Tünellerin toplam uzunluğu 8 bin 875 metreyi buluyor. Projeye göre 430 Milyon liraya mal olacak. Projeyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile görüşme gerçekleştirdim. Sayın Bakanımız, projeye gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Projenin onayının ardından güzergahı açıklayacağım."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde