23 Temmuz 2024

ORDU %68 DESTEK VERDİ

  • PDF

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giden Ordulu seçmenlerin %67’si tercihini Erdoğan’dan yana kulandı.

534.238 seçmenin olduğu seçimde toplam kullanılan oy 374.907 oldu. 

%67 oranında Ordu’nun desteğini alan Erdoğan; bu kez 19 ilçede 19’unu kazanarak Ordu’da bir kez daha galibiyetini ilan etmiş oldu.

Çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu 115.699 oy ile %31, Selehattin Demirtaş ise 5.215 oy ile %1.42 oranında destek gördü.

Ordu Tarih Yazdı

Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Ordu İl Başkanlığı binasında açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun tarih yazdığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu yılki en önemli seçim olduğunu belirten Yılmaz, "Çatı çöktü, çatı kötü durumda. Ordu'da buna şahit olmuştuk. Ordu olarak 30 Mart yerel seçimlerinde başarı göstermiştik ve bu başarının haklı olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk" dedi.
Yarı başkanlık sistemine de değinen Başkan Yılmaz,"Yarı başkanlık ve başkanlık sistemine geçişle birlikte bu bölgede ses getirir hale geleceğiz" diye konuştu.

İşte Ordu’nun Şampiyonu

 Oy oranlarına göre Ordu'nun şampiyon ilçesi yüzde 85,98 oy oranıyla Çatalpınar olurken, yüzde 85,57 ile Korgan ikinci, yüzde 85,06 ile de Kumru ilçesi üçüncü oldu. Erdoğan'ın birinci olmasına rağmen Ordu genelinde en düşük oranına sahip olduğu ilçe ise yüzde 51, 32 ile Gürgentepe olurken, yüzde 55 ile Perşembe ve yüzde 56,29 ile Altınordu ilçeleri son sıralara yerleşti.

 

52 Bir kez Daha Anlam Kazandı


Seçim sonuçlarında tabloya yansıyan sonuçlara bakıldığında Erdoğan ile Ordu bir kez daha kesişti. Türkiye genelinde aldığı oy oranı yüzde 52 olan Erdoğan, Ordu plakasını yakaladı. Her konuşmasında Ordu'dan bahseden ve Ordu'yu memleketi Rize kadar sevdiğini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan'ın yolu Ordu ile bir kez daha kesişmiş oldu. Erdoğan'ın Ordu mitinginde miting alanında halk ile birlikte söylediği "Bana her şey Ordu'yu hatırlatıyor" sözü de gerçek oldu. Erdoğan'ın oy oranı, Ordu'yu hatırlattı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde