23 Temmuz 2024

HALK ERDOĞAN DEDİ

  • PDF

Heyecanla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlandı.Beklenen seçimin sonucunda halk Erdoğan dedi ve Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı oldu. %52 oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan aynı zamanda halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı ünvanına da sahip oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde, katılım yüzde 89,15 olurken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu oran yüzde 74’de kaldı. Sandıkların tamamından çıkan sonuçlara göre CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,50'de kalırken HDP adayı Selahattin Demirtaş yüzde 9,8 oy aldı.Erdoğan kazandığı seçimin ardından Ak Parti merkez binasının önünde bir balkon konuşması yapan Erdoğan “ Vahdette kesret- toplumda birlik…” cümlesiyle mesaj verdi.

Sadece bana oy verenlerin değil, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım diyen Erdoğan; “Bize oy vermeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. bize oy versin yada vermesin oyunu kullanan bu tarihi günde tarihin yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum. 
Yurt dışında bütün zorluklara rağmen sandığa gidip bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 
Bugün şahsıma oy vermeyenler de kazanmıştır. Bugün, sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Onlar da kazanmıştır. Yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte kuralım. Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakalım. Gerilimleri, çatışma kültürünü eski Türkiye'de bırakalım istiyorum.Bugün küslükleri unutma günü. Zihnimizdeki bariyerlerden sıyrılma, öğretilmiş korkulardan kurtulma günüdür" dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde