23 Temmuz 2024

“Çorbada Sizlerin de Tuzu Olsun”

  • PDF

Yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili hazırlık ve tespitlerinin yapıldığını ve eksikliklerin giderildiğini belirten Fatsa İlçeMillieğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu “Geçen hafta da yeni eğitim öğretim yılına hazırlık noktasında, okullarımızın eksikliklerinin gözlemlenmesi açısından bir gün içerisinde 13 okulu ziyaret ettik. Gördüğümüz hususlar  şunlar, okullarda genellikle giriş bölümlerinde ve panolar gereğinden fazla. Bu bölümlerin daha fazla sadeleştirilmesini istedik. Okullarımızda Atatürk köşelerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirttik. Bazı okulların boyalarının yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda gerekli maddi yardım ve donatımlar hususunda yardımlarımız tam olacaktır. Okulların genelolarak eğitim öğretime hazır olduğunu memnuniyetle gördük”dedi.

“Ticaret Lisesinin Su Birikintisi Sorunu Çözüm Aşamasında”

Ticaret lisesinin önünde (şimdi ki adıyla Dolunay Mesleki Anadolu Lisesi) son zamanlarda oluşan ve vatandaşlar tarafından tepki çeken su birikimi konusuna da değinen Ekrem Cinoğlu, “ orada bir çöp alanı vardı. Şimdi de Fatsa Belediyesinin başlatmış olduğu Harikalar Diyarı projesi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda o bölge harfiyatla dolduruluyor. Bu düzenleme çalışmaları esnasında bizim okulumuzun kodu düzenleme çalışmasının altında kaldı. Yani çöp alanı yükseldi ve hastahane kavşağı üzerinden gelen su okul bahçesine doluyor.  Bu durum geçici bir durumdur. Orayı kepçeyle açtırdık ve oraya boru döşenecek. Boru döşendiğinde bu sorun çözülmüş olacak” dedi.

Yapımı devam eden okullardan Atatürk İlköğretimin yapımının tamalandığı bilgisini de veren Cinoğlu, “ Atatürk İlköğretim Okulunun da yapımı tamamlandı. Kaba inşaatı bitti, ince işçiliğine geçildi. Yüklenici firma yapımını üstlendi.Bizim o alanla ilgili herhangi bir denetleme yetkimiz yok. Tekli öğretime geçmesinde büyük fayda sağlayacak çünkü derslik sayısı artacak. İmamhatip Kız Yurdu’nun ek bina yapımı sürüyor. Bizim asıl sorunumuz Dolunay mevkiine bir ilkokul yapılması ve İmamhatip ortaokulu kısmınında yapılmasıdır. Çünkü camii altına geçici bir sınıf oluşturduk ve bu şık bir görüntü oluşturmuyor. Bu konuya biz çözüm sağlamamız gerekiyor” dedi.

“Fatsa’ya güzel bir Spor lisesi kazandırma niyetindeyiz”

“Spor lisesi açılması yönünde bir niyetimiz var. Ancak zaman gerektiren bir husustur. Çünkü ılıca olarak konuşmuştuk ve verilen rapor doğrultusunda eksikliklerimizin giderilmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Spor lisesi Ftasa için gerekli ve güzel bir yatırım olacaktır. Allah’ın izniyle ilerleyen zamanlarda Fatsa’ya güzel bir spor lisesi kazandırma niyetindeyiz” dedi.

“Çorbada Sizlerinde Tuzu Olsun”

Dolunay bölgesinde tapusu hazır beş dönümün üzerinde kullanıma hazır alanımız var diyen Cinoğlu, “ bu yerlere ihtiyaç olan ilköğretim okulları yapılabilir. Özellikle Dolunay bölgesinde ciddi anlamda bir ilköğretim okulu ihtiyacı vardır. Bu konuda Fatsa’da faaliyet gösteren kurum, Dernek ve Odalar’ın destek vermelerini bekliyoruz. Çorbada tuzumuz olsun diyorsanız gelin buralara okul yapın ve ya bizlere yardımcı olun. Eğitim anlamında güzel bir kondisyon kurmuş olacağız. Gerçekten eğitime değer veren ve yapılan yardımları destekleyen takipçisi olan kuruluşlar Fatsa’da mevcur. Birlik içerisinde güzel oluşumlara imza atabiliriz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde