23 Temmuz 2024

ÇELEBİ“PARTİMİZİN DELEGELERİ BU OYUNLARI BOZACAKTIR”

  • PDF

CHP Fatsa İlçe Başkanı ve kurultay delegesi Doğan Çelebi, “Kurultay Yeni Ufuklar Kazandırsın İstiyoruz” dedi.

Geçen Pazar günü Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP parti meclisi, olağanüstü kurultay kararı aldı.

 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara ATO Salonunda yapılacak olan kurultaya Fatsa ilçesinden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve kurultay delegesi Doğan Çelebi ve yine kurultay delegesi Hüseyin Alper katılacak.

“Parti İçerisinde Somut Bir Analiz Yapacağız”

Ordu ilinde toplamda 12 delege olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Doğan Çelebi kurultayla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “ Kurultay Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne göre, genel başkanın yetkisini kullanarak parti içindeki bu seçim sonucunu başarısız bulan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçimde daha başarılı olmasını bekleyen belli bir gurup milletvekili arkadaşlarımızın kendi deyimleriyle bu kötü gidişe dur demek istiyoruz  demesiyle oluşmuştur.  Biz de kendi görüşlerimizi kurultay aracılığıyla sunma olasılığı bulmuş olacağız. Görüşlerimiz kurultayda benimsenirse yönetime talip olup, bu kötü gidişe kadromuzla, deneyim ve birikimlerimizle dur deme olanağına sahip olacağız. Biz bu işi başarırız iddiasıyla yola çıkmak isteyen arkadaşlarımıza genel başkanımız bir fırsat vermiştir. Bu parti içindeki demokratik bir yarıştır. Umarım ülkemiz için en hayırlısı olur. Cumhuriyet Halk Partisi kendi kurullarında 30 Mart seçimindeki yapılanların objektif somut bir tahlilini ve nerede  aksama ve eksik olduğunu bütün samimiyetlerini ortaya koyacak bir analiz yapacak. Bu mücadelede ön saflara çıkmak isteyen arkadaşlarımızın da bu niyette olduklarını, amaçlarının bağcı dövmek değil üzüm yemek olduğunu görmek ve anlamak istiyoruz. Bundan hiç bir endişemiz yoktur. Keşke bu göreve talip olanlar ve partinin çizgisinin sağa doğru kaydığını iddia eden arkadaşlarımız da Genel başkanımız ve ekibi kadar çalışmış olsalardı. Kendileri de partinin rütbesinden sorumlu olan arkadaşlarımız olduğu için keşke bunu kurultay talebiyle değil partinin yetkili kurullarında ve kamuoyunun önüne daha aday belirlemeden çıkarak ifade etselerdi. İnsanlara bir güven bunalımı bırakmamış olurlardı. Seçmen ve kitlelere 10 Ağustos seçimleri için verilen ilk mesajların olumsuz izleri olmamış olsaydı ben umuyorum ki bu günkü aldığımız %38’lik sonuç artmış, Akp’nin Cumhurbaşkanı adayının birinci turda seçilme olasılığı azalmış olurdu” dedi.

“Kurultay Yeni Ufuklar Kazandırsın İstiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi otel odalarında lobilerde kurulmuş parti değildir, Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında vatan aşkı ve sevdasıyla, ölümü hiçe sayan bir anlayışla kurulmuş bir partidir diyen Çelebi, “ benim bunu partimizin seçkin yöneticilerine anlatma gibi bir iddiam yok ancak, Türk halkının daha olgun daha seviyeli seçimler yaparak, Türkiye’yi kurtarma aşkı ve azminin karalılığının içinde olamlarını bekliyorum.  Bu anlamda kurultayımızın partimize ve Türkiyemize bulunduğu sıkışmışlık cenderesinden kurtararak yeni ufuklar kazandırmasını diliyorum” dedi.

“Kurultayın Türkiye Cumhuriyeti’ne Yeni Bir Sayfa Açmasını Umuyoruz”

Yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterilen başarısızlığın kurultay kararı alınmasında bir gerekçe olduğunu ifade eden Çelebi; “ 10 Ağustos ve 30 Mart seçimleri, su yüzüne çıkamayan parti içindeki gizli yarışın tuzu biberi olmuştur. Partimizde malesef eskiden kalmış bir hastalığın yeniden nüksettiğini görüyoruz. Partimiz içindeki bazı insanlar pusuya yatarak mevcut yönetimdeki insanların başarısız olamsını gözler gibi bir izlenim bıraktı. Bu algıya sebebiyet verecek bir davranış sergilememelerini umuyor ve diliyorum. Çünkü hakikaten Türkiye çok nazik ve hassas bir dönemeçten geçiyor. Bu konuda en büyük sorumlulukta Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Türkiye’de ne kadar aydınlık yol açılmışsa hepsinin öncüsü partimiz olmuştur. Partimizin delegeleri ve önderleri oynanan oyunları bozacaktır. Hiç bir zaman Türkiye’yi yanlış rotaya sürükleyecek davranış ve eylem içerisinde bulunmayacaklardır. Yeni kurultayımızın Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa taşıyacak bir duruma dönüşmesini bekliyorum .  Bu durumun tüm delegelerimiz ratafından bilindiğini biliyorum. Delegelerimiz kararlı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni bir sayfa açılacak şekilde kurultayı sonuçlandıracaklarından eminiz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde