23 Temmuz 2024

Bonzai İle Mücadelede Hepimize Görev Düşüyor

  • PDF

Son zamanlarda kullanımı gittikçe artan ve sonucu ölüme kadar varan bonzai adlı sentetik uyuşturucu Fatsa’da da gençler tarafından oldukça sık kullanılıyor.

Fiyatının oldukça uygun olduğu ve bu sebten gençlerin daha fazla tercih ettiği bilinen bonzai oldukça zararlı bir uyuşturucu türü. Bu nedenle ailelerin çocuklarını zararlı alışlanlıklardan korumak için farklı şeylere yönlendirmeleri gerektiğine vurgu yapan Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk “  Aileler çocuklarını spor, kitap okuma, müzik gibi sosyal faaliyetlere yönlendirsin ki gençler zararlı alışkanlıklardan kaçınsınlar” dedi.

“Fatsa’da Ciddi Anlamda Bonzai Kullanımı Var”

Bonzainin Fatsa’daki kullanım durumu ve temini ile ilgili şu anda elimizde çok fazla veri bulunmamakta diyen Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, “ Bize de bu konu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki arkadaşlar tarafından verilmiş bilgiler var. Teminin daha çok İstanbul kaynaklı ya da Ünye’den geldiği ile ilgili verilen bilgiler var. Yurtdışından paketler halinde hazırlanmış olarak Türkiye’ye girmiş bir sentetik uyuşturucu. Bu kadar fazla tercih edilmesi de fiyatının çok ucuz olmasından kaynaklı. Fatsa’da da bunu kullanan gençler mevcut. Son dönemlerde bonzai nedeniyle hastahaneye kaldırılan vatandaşlara sorduğumuzda bu sorunla ilgili net bir bilgiye ulaşamıyoruz. Çözüm sağlamak için önce sorunun kaynağını bilmemiz ve tedbir almamız gerekiyor. Yasal bir durum olmadığı için karşı taraf kendi tedbirini alıyor” dedi.

“ Yeni bir Yapılanma Oluşturacağız”

Bonzai kullanımın engellenmesi ve satışını yapan insanların teşhis edilmesi noktasında önemli çalışmalar yapacaklarına da değinen Öztürk; “ Tedbirler açısından yeni ekipler oluşturma aşamasındayız. Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Özellikle okul çevrelerine ağırlık vererek, bu bölgelerdeki torbacı diye tabir edilen ve bu tür uyuşturucu madde satışı yapan kişiler üzerindeki tespitlere yoğunlaşmaya çalışıyoruz. Bunu aşma ile ilgili komplike bir çalışma içerisindeyiz.İl merkezi ile koordineli olarak çeşitli çalışmalar başlatacağız. Tabi ki bunun önüne geçebilmek için iyi bilgilerin gelmesi lazım. Net bilgi vermek istemeyen kullanıcılar oluyor. Bağımlı oldukları için tekrar temin edemeyiz korkusu ile bilgi vermekten kaçınıyor” Dedi.

“ En Büyük Görev Ailelerin”

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzakklaştırmak ve topluma faydalı bireyler kazandırmak için en büyük görevin ailelere düştüğüne vurgu yapan Öztürk “ özellikle ailelere çocuklarını farklı kulvarlara yönlendirmelerini öneriyorum. Bunların başında spor gelebilir. Çünkü gençlerde bir enerji var ve bu enerjinin zararlı yönlere kaymaması için faydalı şeylerle bu zamanları doldurmalıdırlar. Örneğin sahilde bir basketbol sahası var. Burada gençler arasında turnuvalar düzenlenerek gençleri güzel şeylere yönlendirebiliriz. Bu sahanın tadilatını da yeni yaptık, potalarını değiştirerek yeniledik. Aileler kontrolü çok iyi yapmalıdır. Aile bu işi başarırsa diğer hiç bir şeye gerek kalmıyor. Okulların açılması ile beraber ekstra tedbirler alarak bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Toplum destekli polisler büro amirliğimiz nezlinde tedbir aşamasına geçildi. İnşallah bu sorun tamamen ortadan kalkacak” dedi.

“ Kendi İmkanlarımla Polis Lokalinde Bir Kütüphane Oluşturdum”

Toplumun bir yerlere gelmesini istiyorsak herkesin kitap okuması gerekiyor diyen Öztürk; “ Millet olarak okuma alışkanlığımız çok az. Aileler çocuklarına okuma bilincini aşımalıdır. Bu anlamda ben kendi çabalarımla polis lokalinde bir kütüphane oluşturdum. Sigarayı bıraktıktan sonra sigara için kullandığım parayı kitap alarak değerlendirdim ve böylece bir kütüphane oluşmuş oldu. Okumak isteyenlere de kütüphanem açıktır. Çocuklara, gençlere, yaşlılara herkese okumalarını öneriyorum. Kart sistemi ile birlikte buradan kitap temin etmek istemeyenlere bu kitapları vereceğiz. Burası herkese açık, yeter ki gençlerimiz kitap okumak istesinler” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde