23 Temmuz 2024

İkinci köprü kesinlikle yapılmalıdır

  • PDF

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yolu her an büyük kazalara sebebiyet verebilecek bir dönemeçle ana yola bağlanıyor.

90 derecelik bir viraj ve tam köprü bitiminden ayrılan yol, aslında büyük tehlikelerin yaşanabileceğini işaret ediyor.

Karadeniz sahil yolu, Bolaman Irmağı Köprüsü çıkışından 90 derecelik bir virajdan bağlanan yol için, aynı ırmak üzerinde ikinci bir köprü yapılarak geçiş sağlanması daha doğru olacağı düşüncelerinin tartışılmasına vesile oluyor.

Olası kazaların yaşanmadan önlem alınması için ilgili makamların harekete geçmesini isteyen kamuoyu, “Organize Sanayi Bölgemize çok tehlikeli bir yerden giriş verilmesi, tam köprü çıkışından bölgeye ulaşılması büyük tehlike oluşturuyor. Şükür Allaha ki, bu güne kadar bir kazanın yaşanmadığına tanıklık ediyoruz diyen vatandaşlar, “Oysa bu durum ileride kazaların yaşanmayacağı anlamına gelmez. Dolayısıyla Bolaman Irmağı köprü çıkışından 90 derecelik bir virajla ulaşım sağlanmaktansa, ikinci bir köprü yapılıp, hem olası tehlikelerin önüne geçilmiş olacak, hem de bölgeye olan ulaşımın daha rahat olacağı sağlanmış olacaktır” demekteler.

Her geçen gün ticari hacmi büyüyen organize sanayi bölgesi, aynı oranda trafik hacmi açısından da büyüdüğü düşünüldüğünde sahil yolu geçişinden değil de yeni bir güzergahtan bağlantı kurulması muhtemel kazaların yaşanmamasına vesile olacaktır. Aybastı yolu üzerinden uygun bir mevkiye ikinci bir köprü yapılması, organize sanayi bölgesi trafiğini sahil yolundan da kurtarmış olacaktır.

Hatta mevcut alanın iki kat daha büyüyeceği düşünüldüğünde bölgeye olan trafik yoğunluğunun üç kat daha artacağı düşünüldüğünde, ikinci köprünün şimdiden etüt ve proje çalışmalarının başlatılması kaçınılmaz gözükmektedir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde