23 Temmuz 2024

Kışlık Hazırlıkların Başlamasıyla Pazarlar Şenlendi

  • PDF

Kışlık hazırlıkların başlamasıyla kadınlar pazaryerlerini doldurdu. Turşu ve kurutmalık ürünler için alışveriş yapan ev hanımları en taze ve en uygun sebzeleri almak için pazar tezgahlarını tercih ettiler.

Evlerinin ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev hanımları ihtiyaçlarını tamamlamak için hızlı bir çalışma içine girdi.

Kış mevsimine hazırlık yapmaya başlayan hanımlar, ev ekonomisine katkı sağlamak için konserve ve turşu yapımına başladı. Pazar tezgahlarında yerini alan turşuluk ve konservelik ürünlere ev hanımları büyük ilgi gösteriyor. Sabah erken saatlerden itibaren başlayan alış verişe yanlarında getirdikleri Pazar arabalarını doldurarak devam ediyorlar.

Hazır alınan turşulardan ziyade, kendi yaptıkları turşuların daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken ev hanımları, " Turşu kurmak için uygun zaman geldi, turşu kurmanın tam zamanıdır. Biber ve kornişon almak için pazara geldim. Kışlık turşumu kendim kuracağım. Turşunun yanı sıra kışın tazesi bulunmayan domatesi cam şişelerde kaynatarak saklıyoruz ve kışın melemen yapıyoruz. Şu an tam domates konservesi zamanıdır. Buradan alıp eve götürüp önce bir güzel yıkadıktan sonra işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Marketlerde satılan turşu ve konservelerden  ziyade kendi yaptığımız ürünler daha sağlıklı, kendim nasıl yapıldığını biliyorum " dedi.

Pazarcı esnafı ise turşuluk ve konserve zamanının gelmesiyle pazarda hareketliliğin başladığını belirtti. Esnaflar"Satışlarımız turşuluk ve tahralıkların çıkması ile çok iyi. Ev hanımları kışlık hazırlıklarına başladı. Görüyorsunuz Pazar harekelendi. Biber, salatalık, fasulye, domates gibi ürünlerimizde satışlarımız arttı. Bereket versin işlerimiz biraz daha hareketlendi " dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde