23 Temmuz 2024

BALIKHANE YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRMEDİ

  • PDF

Projesi ilk açıklandığı zamanda balıkçılara büyük heyecan veren Fatsa Balık Halindeki esnaflar “ Balıkhane umduğumuz kadar yüzümüzü güldürmedi” dediler.

Balıkhanede ciddi anlamda eksiklikleri olduğunu belirten esnaflar özellikle biriken kum nedeniyle teknelerini çekmekte zorluk çektiklerini söylediler. Balıkhanede canlılık sağlanması için ciddi anlamda birşeyler yapılması gerektiği hemfikirinde olan esnaflar şu açıklamalarda bulundular;

 

“Yerli Halk Balıkhaneye Uğramıyor”

Fatsa Balık hali şehre uzak olduğu için insanlar buraya gelmiyor ve burada yeterli potansiyel yok diyen balıkçı esnafı Sezai Aydın; “  Yerli halk buraya çok nadir uğruyor ve bu nedenle satışlar çok düşük.  Başlangıçta balıkhane içerisindeki  bütün bölümler doluydu ancak daha sonra herkes kepenk kapattı ve gitti. Çünkü burada beklemek bizi maddi anlamda tatmin etmiyor. Şu an itibariyle üç esnaf kaldık. Daha sonra kaç kişi kalır, artar mı azalır mı bilemiyorum. Buraya genelde Aybastı, Kumru, Korgan, Çatalpınar gibi çevre ilçelerden gelenler oluyor. Balıkhane için biz çok umutluyduk ancak yüzümüzü güldürmedi. Burası yapıldı ve  daha sonra ilgilenen hiç kimse olmadı. Ne zabıra, ne Belediye hiç kimse gelip bize sahip çıkmadı. Akşam saat sekizden sonra burası Allah’a emanet bir yer. Buralar akşam saatleri içkici ve tinerci barınağı haline geliyor. Bu alanla ilgilenmesini, buranın canlanmasını bekliyoruz” dedi.

“Canlılık Gerekiyor”

Balıkhanenin daha canlı ve uğrak noktası olan bir yer haline gelmesi gerektiğine vurgu yapan Gürkök Temel; “Balıkhanede bana göre satışlar güzel, şu an için memnunum. Balık sezonun açılması ile işlerimizin daha da yoluna gireceğini düşünüyoruz. Vatandaşların balıkhaneye gelerek balıklarını buradan taze taze almalarını öneriyorum. Bu sayede baklıkhane daha da canlanacak ve vatandaşlar taze ürünler tüketecekler. Burası için gerçekten bir canlılık gerekiyor” dedi.

“Ciddi Eksikliklerimiz Var”

Balıkhanede ciddi anlamda eksikliklerinin olduğuna dikkat çeken balıkçı esnafı Mehmet Hamdi Dindar; “ Balıkhanenin biraz daha uzatılması lazım. Burası bize yeterli gelmiyor. Kayıklarımız çekilmiyor çünkü burası kum doldu. Biz bu konu ile ilgili arkadaşlarla dilekçe verdik, imza topladık. Hala bekliyoruz. Buranın eşilmesi gerekiyor. Karşıda bir tane parçalanmış kayık var. Dalga kayığı aldı ve parçaladı. Fırtına olduğu zaman burası kesinlikle korunaklı olmuyor. Barınaklarımızın içi su doluyor. Ciddi anlamda eksikliklerimiz var ve bize bu konuda yardım edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Kayıklarımız Zarar Görmesin”

Tüm balıkçılar olarak ilk tercihlerinin kayıklarının emniyeti olduğunu dile getiren Balıkçı Esnafı Muzaffer Özdeniz “ Dalga olduğu müddetçe teknelerin burada olma şansı yok. Dalga konusunda yapılabilecek çok bir şey yok ama kumun daraltılması gerekiyor. Kayıklarımız zarar görsün istemiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde