23 Temmuz 2024

Yılmaz; “Önceliğimiz Meydan Olacak”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa çalışma ofisi dün açıldı.

Açılışa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Fatsa’da kentsel dönüşüm projesini  ve  Cumhuriyet Meydanı projesine öncelik vereceğiz. Şu an Cumhuriyet meydanı projesi ilk önceliğimizdir. Şu an bulunduğumuz meydan gelecek dönemlerde yenilenecek ve projemizi uygulayacağız.” dedi.

Su ücretleri ile ilgili şikayetlerin sıkça geldiğini belirten Yılmaz; “Aslında en ucuz suyu Ordu ili kullanıyor. İstanbul, Kocaeli, Samsun ve Trabzon illeri bizden daha yüksek fiyatlarda su ücreti ödüyor.” Dedi. Açılışa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı  Enver Yılmaz, AK Parti İl Başkanı  Hüseyin Akyol, eski milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok  sayıda vatandaş katıldı.

Yılmaz ‘Biz Türkiye’nin en küçük büyükşehriyiz. 732 bin nüfusu ile  nüfusu en küçük şehir 30 ncu büyük şehir  belediyesi, geliri en düşük büyükşehir belediyesiyiz, borcu en yüksek büyükşehir belediyesiyiz.   Biz 150 -160 trilyor borç beklerken  210 trilyon liranın üzerinde borç devraldık.  Ama hiç enkaz  edebiyatı yapmıyoruz. Bu borç Orduluların, bu borç devletimizin, nihayetinde borç Ordu Büyükşehir’in borcudur diyeceğiz.  Yapılanma sürecini de buna göre yapacağız.. Biz 600  personelle almayı beklerken 1815 personelle aldık büyükşehrimizi, yaklaşık 400 personelimizi havuza alarak başka kurumlara gönderdik.  Kadrolarımızda şişkinlik yapmadık. Tam tersine azaltma yoluna gittik. Şuanda sayımızı 1400 e çektik İnşallah sayımızı biraz daha düşüreceğiz. ‘dedi

Yeni işe alımlar  olacağı haberlerine itibar etmeyin diyen başkan Yılmaz, bu alımlar çöpte, itfaiyede ve diğer yerlerde çalışan mevcut sözleşmeli personellerin sözleşme sürelerini uzatmaktır. Yeniden alım kesinlikle yapılmayacaktır.

Oski ve Su faturalarının yüksek gelmeleri ile ilgili şikayetlere de değinen Enver Yılmaz, 4,5  aydır bu  işleri ile uğraşıyoruz. Zannediyorum  bu işi biraz yoluna girdi. Türkiye de 30 büyükşehir içinde 2.05 Tl fiyatla  en ucuz su tarifesi uygulayan büyükşehirdir. Su faturaların yüksek gelmesi 2 aylık süreçten gelen bir uygulamadır. Önümüzdeki günlerde  aylık yazıldığında   bu  düşecektir. İlk kez mesken ve işyeri uygulaması getirmişiz ve buna göre de  ilk kez su aboneliğini ücrete tabi tutmuşuz , İnşallah teknik ekibimiz araziye indikten sonra su ile ilgili sorunlarımız  kalmayacaktır. Ordu ilimizin yüzde doksanında su sorunu yoktur. Ağustos ayında  732 bin nüfusumuz 2 milyona ulaştı. En kurak günler geçirmemize rağmen çok şükür su sorunu yaşamadık.

Bu gün Fatsa da çalışma ofisimizi açıyoruz. Fatsa ilçemiz  üçüncü büyük ilçelerimizden biri. Fatsa Büyükşehir olduktan sonra bir takım sıkıntılar yaşadı. Bu yönetim bazlı eleştirenleri ben haklı bulmuyorum. Bu sistem sorunudur. Fatsa ilçemizin büyükşehir olmadan nüfusu 75 bin iken bu gün 110 bin olmuştur. Nüfus artmış gelir azalmıştır. Fatsa belediyesinin 8 beldesinin personeli ile birlikte borçları da buraya devrolmuştur. Devletten 2.500 milyon para alırken şimdi  1.250 milyon lira almaktadır. Bu sıkıntılar aşılacaktır. Önümüzdeki günlerde Fatsa belediye başkanımız ve ekibiyle birlikte Fatsa da mega projeleri hayata geçirmeye çalışacağız . Yapacağımız ilk uygulama  bu meydanda kentsel dönüşüm ve meydan projesidir. Daha sonda Harikalar diyarını hayatını geçireceğiz. 

Başkan Enver Yılmaz, ‘ben geçiş sürecini  tamamlayan  en iyi büyükşehirler içinde olduğumuzu düşünüyorum.  İnşallah yolu ile  suyu ile söz verilen hizmetler yerine getirilecektir. Türkiye de Ankara ve İstanbul dan sonra en büyük tek etapta yol ihalesini yapan belediye olma özelliğine sahibiz. İnşallah önümüzdeki günlerde sözleşmeler imzalanarak  750 km sıcak asfalt yapacağımız yollara başlayacağız’ dedi.

Prf. Dr. Numan Kurtulmuş un başbakan yardımcısı olması nedeniyle mutluyuz, gururluyuz, bir yıl aradan sonra Ordumuz bir bakanına kavuştu. Bu bir kanançtır. Fatsa dan sayın bakanımıza hayırlı olsun diyorum.

Milletvekili İhsan Şener de  hizmetlerin yerelleşmesi,  insanımızın ayağa getirilmesi açısından bu tür yerlerin açılması çok önemli. Ordu yol ağı olarak Türkiye de ikinci sırada. Büyükşehir belediyemizin hizmetleri arasında yer alan yol ağı işi gerçekten çok önemli. İki yıl içinde hayata geçirilmiş olacağı sevindirici .  İnşallah önümüzdeki yıllarda yol ve su sorunu olmayan  en küçük büyükşehirlerden biri olacaktır. Bu hizmetlerden sonra Ordu ilimiz göç veren değil göç alan bir büyükşehir haline gelecektir.

 

Odu ilimizin yaz aylarında nüfusunun kat kat artması  beraberinde çöp üretimi ve su tüketimi  gibi sorunlar getiriyor. Bu belediyelere büyük bir yük getiriyor.  İnsanlar elbette doğup büyüdüğü memleketlerinde  kalmak istiyor. Bunların devletten aldıkları paylar esas ikamet ettikleri illere gidiyor. Bu haksız dengenin  Ordu ili lehine dönüşmesi lazım. Bunun  için bir mevzuat çalışması yapılabilir. Dedi

 

Prf.Dr. Numan Kurtulmuş un Başbakan Yardımcısı olarak görev almasından büyük bir mutluluk duyduk.  Ordumuz için bir kazançtır. İnşallah hizmet alması noktasında gerekli desteği verecektir.  Yeni açılacak hizmet binamızın hepimize  hayırlı olmasını diliyorum.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu da  insanların hizmet alma noktasında beklentileri her geçen gün artmaktadır. Türkiye geliştikçe, güçlendikçe belediyelerimize  çok büyük iş düşüyor. Geçmişte bir işin birden fazla sorumlusu olduğunda yapılamadığını gördük.  Vatandaş en kaliteli hizmeti  kısa bir sürede  istiyor. Çok şükür beraber kurulduğumuz bir çok büyükşehirden daha ilerideyiz. Çok daha iyi olacak.  Bizlerde valilik olarak elimizi taşın altına gerektiğinde koyacağız. İdare bir bütündür. Hepimizin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Sizler bizim velinimetimizsiniz. Bu yapılan yeni hizmet binasında  hizmet ayağınıza gelecek. Büyükşehir belediye başkanına ulaşamıyoruz, sorunumuzu iletemiyoruz demeyeceksiniz. Fatsa da bir gün ayağınıza geliyor. Güzel bir uygulama. Hizmet binamız Fatsa’mıza hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde