23 Temmuz 2024

FATSO’dan “Alan Bazlı Destek” Açıklaması

  • PDF

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, alan bazlı gelir desteğinin bir an önce ödenerek piyasaya girmesini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, “Şu an fındığın özellikle 200 rakımın üzerinde olmamasının en büyük etkisi fiyata olmuştur. Fındığın fiyatı 12.50 TL civarında seyrediyor. Piyasada şu anda en büyük hareketliliğin sebebi okulların açılıyor olmasıdır. Piyasada bu durumdan dolayı az da olsa hareket var. Fındık fiyatının bu seviyelerde olması mahsulü olanlar için bir avantaj olarak görülse de bölgenin tamamı değerlendirildiğinde fındık fiyatı yüksek olsa da paraya dönüşmeyeceği için sıkıntı oluyor. Alan bazlı desteklemelerin bir an önce ödenerek piyasaya girmesini sağlamak için bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili taleplerimizi ilgili bakanlıklar ve bölge milletvekillerimize illettik. Piyasanın bu paralar ödendiği zaman daha da rahatlayacağını düşünüyorum. Bugünlerde yaşadığımız bu hareketliliğin yıl sonuna kadar devam etmesini arzu ediyoruz. Esnaflarımızın birçoğu borçlu ve bu borcun ödenmesi için piyasanın hareketli olması gerekiyor” diye konuştu.
Üyelerinin genel olarak nakit sıkıntısı çektiğini belirten Karataş, “Odalar Birliğimize bu konuyu ilettik. KOSGEB’in esnaflara yönelik faizsiz kredi sağlaması, Odalar Birliği’nin ucuz imkanlı daha düşük imkanlı kredi vermesi bu geçiş zamanını esnaflarımızın atlatması ve rahatlatması için iyi bir durumdur. İlgili yetkililere bu konuda bilgiler verdik ve inşallah kısa zamanda esnaflarımız rahatlayacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde