23 Temmuz 2024

Şener, Fatsa’da Eğitim Yatırımlarını İnceledi

  • PDF

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa'da yapılan eğitim yatırımlarını yerinde inceledi. Şener, öncelikli olarak eğitim yatırımlarını önemsediklerini söyledi.

Şener, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ile birlikte Fatsa'da yapılan eğitim yatırımlarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Fatsa'da yapımı devam eden 200 kişilik İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonu ile 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ek binasının inşaatlarını yerinde inceleyen Şener, İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenleriyle sohbet etti.

Eğitim ile ilgili yatırımları çok fazla önemsediğini belirten Şener, "Toplumumuzun birinci sorunu eğitimdir, Türkiye genelinde olduğu gibi Fatsa’da da eğitime ciddi yatırımlar yapıldı. Baktığımız zaman bunların da yetersiz olduğunu görüyoruz. Fatsa Dolunay İlköğretim okulu 900 öğrencisiyle geçen yıl eğitime başladı ama oda yetmiyor. İmam Hatip Lisesi ek binası ve kız yurdunun yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl da İmam Hatip Lisemize güzel bir spor salonu kazandırdık. İmam Hatip Okulları artık tercih edilen okullar haline geldiler. Çok kısa zamanda İmam Hatip ortaokulu ile İmam Hatibin lise kısmını ayırarak müstakil bir okul haline getireceğiz. Burada yapılanların her zaman olduğu yine takipçisi olacağız.  Konu eğitim olunca bizler seferber oluyoruz. İlimizde, ilçemizde çok kalifiye eğitimcilerimiz var ve öğretmen sıkıntımız yok. Ordu’da asıl hedefimiz en kısa zamanda tekli eğitim sistemine geçmektir. Bunlar üzerine çok ciddi yatırımlar yapıyoruz."dedi.

Derslik Sorunu Kalmayacak

Eğitime büyük yatırım yapıldığını söyleyen Şener, "Ordu genelinde derslik sorununun oluşmaması için ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyerek, "Bir yandan eskiyen ve ömrü tamamlanan binalar yıkılıp yenileri yapılırken, diğer yandan ise yeni okullar yükseliyor. Yeni yapılan derslikler ile sınıflar 21 kişilik modern bir hale geldi. Ordu'da 32 okul hizmete girdi. Bu yıl yine 26 okul daha hizmete girecek. 21 okul inşaatına ise bu yıl başlanacak."diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde