23 Temmuz 2024

Yılın Ahi’si Fatsa’dan

  • PDF

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğünce Ülke genelinde son 6 yıldır etkinliği yapılan “Ahilik Kültürü Haftası” kapsamında Ordu İlinin AHİ’ si olarak hemşerimiz EŞREF DİNDAR seçilmiştir.

Sanayi Sitesi 8. Blok No:3 FATSA adresinde 1991 yılından beri Torna ve Tesviyecilik mesleğini sürdüren Eşref DİNDAR 1942 doğumludur.

Geçmişi 1200’ lü yıllara dayanan Ahilik ilkeleri Esnaf ve Sanatkârların sosyal yaşantının temeli olan iyi huylu ve güzel ahlak sahibi, işinde ve hayatında kin, çekememezlik ve dedikodusu olmayan, sözünde ve sevgisinde vefalı olan, gözü gönlü ve kalbi tok olan cömertlik ve ikram kerem sahipliği gibi yüzlerce güzel ahlaka sahip olan Eşref DİNDAR’ a 24 Eylül 2014 tarihinde Ordu Atatürk Anıtında yapılacak tören ile İlimiz Valisi tarafından plaketi ve ödülleri verilecektir.

Fatsa ilçemizin gururu olan Eşref DİNDAR’ın tanıtımının yapılacağı programa katkılarını sunan Valimiz Sayın İrfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver YILMAZ ile katkılarını esirgemeyen Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ve halkımızın davetli olduğu bu güzel günde Fatsa Esnaf ve Sanatkarlarının da katılmalarını beklemekteyim.

Törenlerimize katılanlara Ahilik Pilavı ikramında da bulunulacağından tüm halkımızı yanımızda görmek istiyorum.

Aydın BOSTANCIOĞLU

Birlik Başkanı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde