23 Temmuz 2024

Kış Hazırlıkları Başladı

  • PDF

Haber :

Muharrem Göç

İlçemiz merkez ve mahallelerimizde yaşayan aileler  yöresel lezzetleri ve geleneksel yemekleri kış aylarında da mutfaklarından eksik etmemek için yoğun bir tempo ile kışa hazırlık yapıyorlar.

İlçemizin yöresel yemeklerini kendi yetiştirdikleri doğal sebze ve meyvelerle kışında yemek isteyen birçok ev kadını, süt mısırdan fırın atma, fasulye, kabak  turşusu koymak, biber ve patlıcanı kurutma alışkanlığının geçmişten günümüze yaşatılan bir kültür olduğunu ve kış aylarında yemeklerinde kendi kuruttukları sebzeleri kullandıklarını belirttiler. 

Yazın kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz domates, patlıcan, biber ve fasulye kışın olmadığı için kışlık erzakımızı bu şekilde yapıyoruz diyen aileler tarhana karma gelenekleri de halen sürdüğünü söylediler. “bu tarhananın içine kendi yoğurdumuzu, kendi buğdayımızdan öğüttüğümüz unumuzu, bahçemizde yetiştirdiğimiz domateslerin kurusunu ve biberi, soğanı, nane ve dereotumuzu koyuyoruz. Yoğurduğumuz tarhanayı daha sonra sergilere serip güneşte kurutuyoruz. Gün içinde ovalayarak eşit şekilde kurutuyoruz. Sonrada kaplara ve keselere koyup kilere kaldırıyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde