23 Temmuz 2024

“ÇOCUKLARINIZI SEVGİ VE İLGİYLE BAĞIMLILIKLARINDAN UZAKLAŞTIRIN”

  • PDF

Fatsa Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Danışmanı Berna Varol Akbulut, son günlerde gençler arasında yaygınlaşan kötü alışkanlık ve bağımlılıklar ile ilgili ailelerin çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiği konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Berna Varol Akbulut ; “Bizim amacımız insanları doğru yönlendirmek ve kendi alanımızla ilgili konularda açıklama yapmak.  Kendi alanımız dışındaki konularda ise yetkili mercilere yönlendirmek. Biz Sevgi ve İlgiyle aşılamayacak hiç bir şeyin olmadığına inanıyoruz” dedi.

“Annelerin Bilinçlenmesi Çok Önemli”

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak farklı toplumsal kuruluşlarla dini protokolleri olduğunu ve problemler karşısında birlikte çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Akbulut; “Toplum Sağlığı Merkezi, Yeşilay, Toplum Destekli Polisler gibi ortak çalıştığımız ve çözüm arayışı yaptığımız kurumlar var. Birbirimizin ulaşamadığı kitleleri birlikte çalışarak tamamlıyoruz. Bu da çözüme gitmekte bize kolaylık sağlıyor.  Bizim hedeflerimiz arasında özellikle annelerimizin bilinçlenmesi çok önemli. Bilinçli anneler oluşturmayı hedefliyoruz.  Son dönemlerde sıkça adını duyduğumuz gençlerin kullandığı bağımlılık yaratan zararlı maddeler gençlere büyük zararlar vermektedir. Sadece alkol, sigara, uyuşturucu değil bağımlılığın her türlüsü çocuklarımıza gençlerimize zarar vermektedir. Son günlerde ismini en çok duyduğumuz bonzai, tek kullanımda bile ölüme götürecek kadar zararlı. Bunların hepsine karşı toplumun bilinçlendirilmeye ihtiyacı var. Küçükken çocuklarımız elimizin altında oluyor ve zaruri ihtiyaçlarını karşıladığımızda tamam diyoruz. Ama ahlaken verilecek o kadar çok şey oluyor ki, tam olmuyor biz öyle zannediyoruz” dedi.

Çocuklarınızı Gözlemleyin, onlarla konuşun”

Aile arasındaki iletişim küçük yaşlarda başlar diyen Berna Varol Akbulut; “ Çocuğunuzla konuşun ki size anlatamadığı hiç bir konu olmasın. Ona yanlışı doğru gibi göstermesinler. Bu iletişim baştan kuruluyorsa, en sıkıntılı olan ergenlik döneminde daha az sorunla atlatılıyor. İnternet ve televizyon bağımlılığı da çocuklarımıza gözlemlediğinizden daha fazla zarar veriyor. Daha öncelerde 14-15 yaşlarında sefere çıkan neslimiz yerine, 25 yaşında sorumluluk sahibi olmayan gençlerimiz oluştu. Yani sorumluluk yaşı oldukça yükseldi. Şu an için yapabileceğimiz en güzel şey gençlerimizi sevgiyle kucaklayarak, kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan uzaklaştırmak. Bu konuyla alakalı da Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak birkaç kurumla iş birliği halinde güzel çalışmalarımız olacak. Toplum Sağlığı Merkezi, Yeşilay ve Toplum Destekli Polisler ile bağlantılı ve iş birliği içerisinde faydalı çalışmalarımız olacak. Biz sevgi ve ilgiyle aşılamayacak kötü alışkanlık yoktur diyoruz. Ailelerimiz sevgilerini eksik etmesinler. Çocukları kötü alışkanlıktan uzaklaştırmanın en etkili yolu, annelerimize ve aileleri bilinçlendirmek. Çocuklarını takip etmek zorundalar. Verdiğim paranın üzerini ne için kullandı? Okuldan sonra eve geç geldiği iki saat içerisinde ne yaptı? Bunlar belki kulağa basit geliyor ama o boşlukta çocuğunuzun ne yaptığını sormadan bilemezsiniz.  En basiti bu gün ne yaptın sorusu, çocuğunuzun karnını doyurmaktan bile daha faydalı olacaktır. Çocuklarınızı gözlemleyin. Farklı bir davranış, farkli bir konuşma hissettiğinizde bunun sebebini muhakkak öğrenin” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde