23 Temmuz 2024

Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

  • PDF

Fatsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerine hız kazandırdı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından; Kurban Bayramı'nda artan hayvan hareketlerini de dikkate alarak başta kasaplar olmak üzere, et ve et ürünleri işleyen restoranlara, yol üzeri tesislere, denetimler gerçekleştirdi.
Denetimlerde en önemli detayın insan sağlığı olduğunu söyleyen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak işletmelere gıda kanunu çerçevesinde yıl boyunca denetim yapıyoruz. Bununla birlikte denetimler risk esaslarına göre belirlenmektedir. İşletme sahipleri ile çalışanların, sağlıklı ve güvenilir gıda teminlerinden tüketiciye sunumlarına kadar nelere dikkat etmeleri konusunda bilgilendirici ve eğitici olmaya çalışıyoruz. Numuneler alıyor ilgili laboratuvarlarda analizlerini yaptırıyoruz. Buna rağmen, yapılan denetimlerde; bozulduğu, kokuştuğu, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar gördüğü, son tüketim tarihi geçtiği tespit edilen ürünlerin satışına izin vermemiz mümkün değildir. Ayıplı ürünleri satan ve tüketime sunan işletmelere 5996 sayılı Kanun kapsamında idari yaptırım uygulanmaktadır. Her şeyin başı sağlık olduğunu ve bunun için vatandaşların sağlıklı yaşamsal gıdalar tüketmesi için, gıda maddesi satımı ve sunumu yapan işletmelere denetimler yaptık” dedi.
Erkan Ayaz şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın sağlıklı ürün almaları noktasında gıdaların son kullanma tarihi hassasiyet göstermeleri konusunda öncelikle onları özendirmemiz gerekiyor. Buna dikkat ederek alışveriş yapmalarını, aldıkları ürünü bu koşullarda saklamaları, gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini; Alo Gıda 174 hattını arayarak ya da bu hatta ait internet aracılığıyla günün her saatinde bildirmeleri, aynı zamanda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze doğrudan da şikayette bulunmalarını rica ediyoruz."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde